Política
Felip VI, rei d'Espanya
Foto: Felip VI, rei d'Espanya | Europa Press
monarquia

El discurs de Felip VI no interessa: perd 1,2 milions d'espectadors

Felip VI, rei d'Espanya
Foto: Felip VI, rei d'Espanya | Europa Press

El discurs del rei espanyol, Felip VI, d'aquesta Nit de Nadal no ha interessat, en comparació el 2021. S'ha ensorrat i ha registrat una audiència més baixa que la de l'any passat.

En xifres: L'audiència mitjana ha patit una davallada d'1,2 milions d'espectadors respecte al missatge monàrquic nadalenc del 2021, segons dades de Kantar.

  • A més, el consum total de televisió ha estat de 10,4 milions, un descens de gairebé 2 milions en comparació amb l'any passat.  
  • En percentatges, això es tradueix en una caiguda del 16% de seguiment.

Què va dir? En la seva intervenció, el Rei Felip VI va fer una crida a la responsabilitat per a evitar el risc d'una deterioració de les institucions, així com de la convivència, advertint que els països dividits no avancen i del risc que això suposa per a la democràcia.

  • Així mateix, va reivindicar la Constitució i la Transició, els valors de la qual continuen vigents, i esgrimit que Espanya és una gran nació que també superarà la crisi econòmica actual.

Reaccions: Mentre el PP i PSOE s'han barallat per competir per la millor reverència al monarca davant del seu discurs, els partits independentistes catalans i bascos han titllat de "tostón" o d'"avorrit" les seves paraules.

 

Categoria: Política
Etiqueta: Monarquia