Política
Ione Belarra, secretaria general de Podemos
Foto: Ione Belarra, secretaria general de Podemos | Europa Press
Crisi institucional

Podemos pressiona per reformar el sistema de renovació del Poder Judicial

Ione Belarra, secretaria general de Podemos
Foto: Ione Belarra, secretaria general de Podemos | Europa Press

Unidas Podemos veu bé el desbloqueig del Tribunal Constitucional (TC), però pressiona el PSOE per aconseguir reformar el sistema de renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). 

Per què és important? Finalment, després d'una greu crisi institucional al TC, comença el procés de renovació parcial del tribunal després de l'acord del CGPJ per desbloquejar la designació dels seus dos candidats. 

Què diu? La secretària general de Podemos i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, veu "positiu" que s'hagi desbloquejat la renovació del Constitucional amb els nomenaments dels nous candidats per part del CGPJ. 

  • Tot i això, la ministra no considera que s'hagi acabat la crisi "gravíssima" liderada pel PP de frenar els canvis legislatius per la via judicial. 
  • En una entrevista a la Cadena SER, Belarra ha insistit al seu soci al govern espanyol, al PSOE, que cal reformar el sistema per renovar el Poder Judicial: "Està pensat en el bipartidisme i permetent que el PP bloquegi sent minoria". 

Per altra banda, la secretària general de Podemos ha demanat a la vicepresidenta tercera del Govern i impulsora de Sumar, Yolanda Díaz, que faci campanya per Unidas Podemos a les eleccions municipals del pròxim mes de maig. 

  • Demana a Díaz que de "finalitzar" l'organització del seu propi partit per poder començar a tenir converses amb Podemos per "articular una coalició". 
  • "Yolanda ha de dir si vol ser la candidata d'aquest espai (d'esquerres) i de Podemos", ha demanat sense aclarir quina marca hauria d'adoptar una eventual coalició.

En detall: Ahir, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar un nou paquet de mesures econòmiques per fer front a la crisi provocada per la pandèmia i la guerra a Ucraïna. 

En profunditat: La titular de Drets Socials confia que la nova llei de famílies estigui aprovada "en el primer semestre del 2023". "Són mesures que per fi posaran al centre la conciliació familiar", ha reivindicat Belarra.