Política
L'exdiputada i exmembre del Secretariat Nacional de la CUP Mireia Boya
Foto: L'exdiputada i exmembre del Secretariat Nacional de la CUP Mireia Boya | Guillem Roset / ACN
Aran

Coalició entre ERC i el partit de Mireia Boya per tenir presència a l'Aran

L'exdiputada i exmembre del Secretariat Nacional de la CUP Mireia Boya
Foto: L'exdiputada i exmembre del Secretariat Nacional de la CUP Mireia Boya | Guillem Roset / ACN

Segons avança l'Ara, ERC tindrà per primera vegada representació institucional a diferents municipis de la Vall d'Aran el 2023. 

Per què és important? La Vall d'Aran és l'única comarca del Principat on Esquerra Republicana no té presència. 

Context: Aran Amassa és la formació occitanista i d'esquerra que va sorgir el 2018 amb membres de la CUP, com Mireia Boya i d'altres partits com ara ERC i EUiA.

Què sabem? Segons ha pogut saber l'Ara, Aran Amassa es presentarà juntament amb els republicans a les pròximes eleccions municipals. 

  • El partit polític Aran Amassa es va estrenar en solitari amb 4 regidors mentre els republicans només van aconseguir dos regidors el 2015. 

Situació: Fa un mes Aran Amassa va fer una assemblea on va acordar presentar-se en coalició amb ERC.

  • Fa unes setmanes es van reunir membres dels dos partits per parlar d'un pacte per aquests quatre anys, només està pendent de ser signat. 
  • "Els republicans han atorgat autonomia plena al partit sobiranista aranès, que rebrà a canvi recursos per a la campanya, suport tècnic i assessorament jurídic" ha informat l'Ara.

En detall: L'exdiputada de la CUP, Mirea Boya, va deixar el partit després que la direcció es negués a fer fora el militant que l'havia assetjat psicològicament. 

  • Després de la sortida de Junts del Govern, a l'octubre, l'executiu la va nomenar directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del departament d'Agricultura.

 

Categoria: Política
Etiquetes: ERC CUP