Política
La ministra d'Igualtat Irene Montero
Foto: La ministra d'Igualtat Irene Montero | Europa Press
Tribunal Suprem

El Suprem rebutja la querella de Vox contra Montero sobre l'educació sexual a menors

La ministra d'Igualtat Irene Montero
Foto: La ministra d'Igualtat Irene Montero | Europa Press

El Tribunal Suprem ha inadmès a tràmit una querella que va presentar Vox contra la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

Per què és important? El Suprem ha considerat que les raons dels fets denunciats per Vox no impliquen cap delicte. 

Què sabem? El Suprem ha inadmès la querella contra la ministra d'igualtat per no veure delicte en les declaracions que va fer respecte a la sexualitat i els nens en la Comissió d'Igualtat del Congrés dels Diputats el passat 21 de setembre durant la tramitació de la llei de l'avortament.

  • Les denúncies i querelles presentades al·legaven que Montero havia pogut cometre un delicte d'incitació al delicte de corrupció de menors; Vox assegurava que fins i tot cabia el delicte d'incitació a la prostitució.

En detall: Aquell dia en el Congrés, Montero va dir que "tots els nens, les nenes i les nenis (sic) tenen dret (...) a conèixer el seu propi cos, a saber que cap adult pot tocar el seu cos si ells no volen (...) i que això és una forma de violència".

  • "Tenen dret a estimar i a tenir relacions sexuals amb qui els doni la gana, basades, això sí, en el consentiment" conclou la ministra d'Igualtat. 

Què diuen? El Suprem ha explicat que, sense necessitat d'indagar sobre la possible cobertura d'inviolabilitat d'aquestes manifestacions, "són múltiples les raons que condueixen a entendre que els fets denunciats no integren cap delicte".

Categoria: Política