Política
El conseller d'Educació, Josep González Cambray
Foto: El conseller d'Educació, Josep González Cambray | Europa Press
Educació

El conseller Cambray sobre la vaga d'educació: "No s'entén i no és el moment"

El conseller d'Educació, Josep González Cambray
Foto: El conseller d'Educació, Josep González Cambray | Europa Press

El conseller d'Educació, Josep González Cambray, assegura que "no entén" la convocatòria de la vaga del sindicat d'educació USTEC.

Per què és important? El principal sindicat d'educació a Catalunya, l'USTEC, ha convocat una vaga pels pròxims 25 i 26 de gener. El sindicat apunta que el departament d'Educació "no ha aportat res significatiu" en les negociacions pel retorn de les retallades, i per això crida el sector a mobilitzar-se "en defensa del servei públic".

Què diu? En una entrevista a TV3, el conseller d'Educació, aprofitant el primer dia del segon trimestre educatiu, ha declarat que "no entén" la convocatòria de mobilitzacions. 

  • Cambray ha assegurat que "des del departament no entenem aquestes mobilitzacions" i creu que "no és el moment" per convocar-les. 
  • El titular d'Educació justifica la seva sorpresa recordant que el sector educatiu "ha arribat al primer acord per unanimitat de la mesa sindical" i diu que el departament ha "donat resposta a gairebé totes les reivindicacions". 
  • El conseller ha volgut recordar que el segon sindicat del sector, el que no convoca la vaga, ha titllat la decisió de l'USTEC com "una mesura electoralista". 

Visió global: Cambray creu que en el sistema educatiu "sempre hi ha reptes" i que aquest curs "hi ha hagut moltes transformacions". 

  • Justifica que "sempre hi ha desajustos inicials" en els canvis: "Estem donant resposta a molts canvis i hem de saber avançar en la direcció i la velocitat adequada". 

Previsions: El principal sindicat del sector de l'educació, USTEC, ha convocat una vaga pel pròxim 25 i 26 de gener coincidint amb la vaga de metges i personal sanitari

  • El sindicat va explicar que la coincidència de dates amb la vaga de metges pretén mostrar que es tracta dels "dos dels sectors més perjudicats" que a la vegada són els "pilars bàsics de tota la societat".