Política
Els exconsellers presos a la sortida de Lledoners després de ser indultats
Foto: Els exconsellers presos a la sortida de Lledoners després de ser indultats | ACN
Reforma Codi Penal

ERC veu "incoherent" que els condemnats de Junts per l'1-O demanin l'absolució

Els exconsellers presos a la sortida de Lledoners després de ser indultats
Foto: Els exconsellers presos a la sortida de Lledoners després de ser indultats | ACN

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha considerat "una mica incoherent" que els condemnats de Junts pel judici de l'1-O es plantegin demanar la revisió de la sentència després de la reforma del Codi Penal. 

Per què és important? Amb l'acord del govern espanyol i del català de reformar el Codi Penal, els nou líders independentistes condemnats pel judici del procés demanaran al Tribunal Suprem que dicti una nova sentència que els absolgui

  • L'executiu de Pedro Sánchez ha derogat el delicte de sedició i ha modificat el delicte de malversació. 

Què diu? En una entrevista a RTVE Catalunya, la secretària general adjunta d'ERC ha dit que veu "incoherent" que els condemnats de Junts pel judici del procés ara demanin la revisió i l'absolució després de negar-se a votar a favor de la reforma del Codi Penal. 

  • Tot i això, la republicana ha dit que s'alegra que puguin optar a fer-ho. 
  • "Junts havia demanat sempre la derogació de la sedició i quan s'ha aconseguit no li han donat suport, per això consideren que és incoherent", ha defensat Vilalta. 
  • La portaveu d'ERC ha assenyalat que la derogació del delicte de sedició, que entre en vigor aquest dijous, és un dels avenços assolits entre el diàleg del govern espanyol i el de la Generalitat. 

Per altra banda, el ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha declarat que veu "lògic" que els advocats dels condemnats per l'1-O demanin l'absolució al Tribunal Suprem. 

  • En una entrevista a TVE, el ministre ha assegurat que les peticions dels líders independentistes corresponen amb el funcionament "absolutament normal" després que s'hagi modificat el Codi Penal. 
  • "Ara són uns fets i tipologia diferent i, per tant, el que és procedent és que la Sala Segona del Tribunal Suprem pugui revisar la condemna d'inhabilitació perquè la condemna de presó ja va ser indultada", ha apuntat el polític espanyol. 
Categoria: Política
Etiquetes: ERC Marta Vilalta