Política
Secretari general de Junts
Foto: Secretari general de Junts
Exili

Junts fa pinya amb Puigdemont en el Consell Nacional per "confrontar" Llarena

Secretari general de Junts
Foto: Secretari general de Junts

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha demanat "tota la força" per fer pinya amb l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, per "confrontar la persecució" del magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

Per què és importat? Puigdemont, i Junts, s'enfronta a un nou escenari politicojudicial amb la nova euroordre contra l'expresident. El delicte de sedició ha quedat suprimida, però la malversació segueix vigent.

Què ha dit? En la intervenció durant el Consell Nacional a Igualada, Turull ha fet costat a Puigdemont i ha carregat contra la cúpula judicial espanyola.

  • "Llarena retorça l'estat de dret per perseguir Puigdemont", ha afirmat.
  • "L'escrit de Llarena expressa opinió política i fa de legislador. Un escrit que és un avís pels que estan pendent de judici", ha reblat contra l'euroordre del magistrat.
  • "Confrontació és això", en referència a l'embat judicial de Puigdemont. Tot seguit ha exclamat: "Ens veurem a Europa!".

D'altra banda: La Fiscalia estudia presentar un recurs contra la interlocutòria del magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per esmenar-lo. La Fiscalia vol substituir el delicte de sedició suprimit pel de desordres públics agreujats.

Tot i això: L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha afirmat que l'expresident tornarà a Catalunya aquest any.

Categoria: Política