Política
Inés Arrimadas, aquest 14 de gener
Foto: Inés Arrimadas, aquest 14 de gener | Europa Press
Ciutadans

Arrimadas assumeix "errors" i dona pas a una nova direcció bicèfala: així queda Cs

Inés Arrimadas, aquest 14 de gener
Foto: Inés Arrimadas, aquest 14 de gener | Europa Press

La ja exlíder de Ciutadans Inés Arrimadas s'ha acomiadat aquest dissabte 14 de gener com a presidenta 'taronja' assumint els seus errors i donant el tret de sortida a una nova etapa en la qual el partit tractarà de garantir la seva supervivència.

Per què és important? El partit culmina aquest cap de setmana en Assemblea Extraordinària el seu procés de refundació, desencadenat pels mals resultats electorals durant anys a tot Espanya i sobretot la guerra interna que ha obert el que fos la seva mà dreta, Edmundo Bal, a qui no ha esmentat; la seva candidatura ha perdut davant la ideada per Arrimadas.

En xifres: La llista d'Arrimadas 'Renace tu partido' s'ha fet amb el suport del 53,25% dels militants, davant del 39,34% de la candidatura de Bal, 'Ciudadanos de nuevo'.

Què ha dit? En la seva intervenció en l'Assemblea Extraordinària, la diputada i portaveu 'taronja' en el Congrés...

  • Ha assumit els errors que hagi pogut cometre en els seus gairebé tres anys al capdavant del partit. "Dono voluntàriament" el pas d'apartar-me "perquè crec que tindrà mes opcions amb una direcció completament diferent, amb perspectives noves i persones que venen d'altres àmbits," ha expressat.
  • Ha assegurat que "mai" no li ha passat pel cap sentir-se "més important" que el partit. "Ni en els millors moments, ni quan guanyem a Catalunya ni ara, perquè mai ningú no és massa important i normalment els qui es creuen més importants són els més prescindibles," ha emfatitzat.
  • L'expresidenta ha donat suport al "canvi radical" que suposarà per al partit el procés de refundació, tot assenyalant que Ciutadans és el millor projecte polític per al país.
  • Això sí, ha advertit que la formació 'taronja' no remuntarà si continuen els atacs "entre companys" que ha ofert la campanya per a les primàries, si es continua "donant la culpa sempre als altres amb qualsevol excusa". "No es pot combatre el caïnisme a Espanya matant Abel totes les setmanes", ha il·lustrat.

A la pràctica: La nova direcció és bicèfala i la comparteixen Patricia Guasp, coordinadora a les Balears i nova portaveu política, i l'eurodiputat Adrián Vázquez, que ocuparà el càrrec de secretari general.

  • Li acompanyen als primers llocs el regidor madrileny Mariano Fuentes i el fins ara secretari d'Organització i el líder del partit a Navarra, Carlos Pérez-Nievas. A partir d'ara, ostentaran els càrrecs de vicesecretari general i coordinador nacional, respectivament.
  • En la llista també figura la ja exlíder de Ciutadans Inés Arrimadas (en última posició, la número 30) i altres cares reconeixibles del partit, com el diputat del Parlament de Catalunya Nacho Martín Blanco, que assumeix la secretaria de Valors Cívics i Constitucionals. També estan la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, o el diputat Guillermo Díaz.
  • Així, no hi ha rastre de membres de les candidatures rivals, la d'Edmundo Bal i l'afiliat de base Marcos Morales. Durant el tens procés de primàries, amb retrets creuats entre les candidatures, Guasp va explicar que en la llista que capitanejava hi havia tres vacants que, si resultava vencedora, podrien incloure membres de la llista de Bal, cosa que finalment no s'ha materialitzat.

Per acabar: Fonts de la nova direcció de Ciutadans expliquen que la idea és integrar membres de les candidatures rivals al Consell General i que l'Executiva està efectivament composta per la llista que ha guanyat les primàries.

Categoria: Política
Etiqueta: Ciutadans