Política
Patrícia Plaja, portaveu del Govern aquest 24 de gener
Foto: Patrícia Plaja, portaveu del Govern aquest 24 de gener | ACN
Igualtat

El Govern critica la "impunitat" de famosos com Dani Alves per agredir sexualment

Patrícia Plaja, portaveu del Govern aquest 24 de gener
Foto: Patrícia Plaja, portaveu del Govern aquest 24 de gener | ACN

El Govern de la Generalitat, a través de la portaveu Patrícia Plaja, ha dit la seva sobre el cas Dani Alves, en presó provisional per una presumpta violació en una discoteca de Barcelona.

Per què és important? El cas afecta qui va ser jugador del FC Barcelona durant dues etapes, sent el futbolista amb més títols de la història. Està acusat d'haver violat una dona de 23 anys, i els fets així com les seves versions contradictòries han aixecat una gran polèmica.

Què diuen? La portaveu de l'executiu que encapçala Pere Aragonès, Patrícia Plaja, ha comparegut davant dels mitjans per informar dels acords que han assolit en Consell Executiu aquest 24 de gener. Preguntat pels periodistes, ha dit la seva sobre la violació.

  • Ha afirmat que el cas demostra que "s'ha acabat la impunitat amb què actuen personatges públics i gent amb poder".
  • "Sigui qui sigui el presumpte agressor, la violència sexual no queda impune".
  • Plaja ha posat en valor que això és així per la valentia de les víctimes que "no callen, fan un pas i assenyalen els seus agressors".
  • Tot i admetre que queda molt camí per recórrer per combatre la violència sexual, la portaveu de l'executiu català ha apuntat que "sembla que la por està canviant de bàndol".
  • Plaja també ha garantit que, com no podria ser d'una altra manera, el futbolista no rebrà cap tracte de favor. "Tindrà el mateix tractament que els altres interns. No es farà res diferent del que es fa amb qualsevol intern", ha insistit.

A més: Preguntada pel trasllat d'Alves a la presó de Brians 2, Plaja ha explicat que és una decisió de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia per "garantir la seguretat i la convivència" ja que a Brians 2 hi ha mòduls més petits.

Per acabar: El futbolista ha optat ara per canviar la seva estratègia i ha fitxat l'advocat de Messi i Pujol per defensar-se.