Política
El conseller d'Educació, Josep González Cambray
Foto: El conseller d'Educació, Josep González Cambray | ACN
Educació

Educació diu que ha fet "tot el possible" per evitar la vaga i confia en l'acord

El conseller d'Educació, Josep González Cambray
Foto: El conseller d'Educació, Josep González Cambray | ACN

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha defensat que el Departament ha fet "tots els possibles" per evitar la vaga. 

Per què és important? La majoria de sindicats del sector educatiu, entre ells l'USTEC, han convocat vaga per aquest dimecres 25 de gener i s'allargarà fins al 26 de gener. 

  • L'aturada afecta a tot el sistema educatiu (dels 0 als 16 anys) i també els cicles de Formació Superior. 

Què diu: Aquest dimecres, i coincidint amb la primera jornada de vaga, el conseller d'Educació ha defensat que el seu Departament ha fet "tots els possibles" per evitar la vaga del sector educatiu. 

  • Des del Parlament de Catalunya, el conseller ha defensat que s'han revertit la majoria de retallades. 
  • Cambray ha reconegut que queden "dos serrells" però que estan planificats durant el 2023 i 2024 en la darrera proposta plantejada als sindicats. 

En detall: Els esculls entre sindicats i Educació són la recuperació dels estadis a sis anys i l'equiparació salarial per als professors de Formació Professional.

  • Cambray ha afirmat que la darrera proposta d'Educació implica que durant la legislatura s'hauran revertit totes les retallades que hi havia vigents des de feia més de 10 anys. "En menys de dos anys les hem revertit pràcticament totes i aquesta legislatura ho acabarem de fer", ha manifestat.

Situació actual: El conseller ha assegurat que el clima de treball en la negociació ha estat bo i confia que es pugui arribar un acord i desencallar la situació. 

  • En una segona intervenció en resposta a una pregunta de Junts, Cambray ha demanat "despolaritzar" el debat i deixar treballar amb tranquil·litat els centres.
  • Ha aprofitat també per instar Junts a donar suport als pressupostos del Govern perquè permeten un increment en educació. "Apel·lo a la seva responsabilitat", ha dit.