Política
El president espanyol i el primer secretari del PSC
Foto: El president espanyol i el primer secretari del PSC | Europa Press
Comptes generalitat

ERC dona llum verda a la B-40 del PSC per "desencallar" els pressupostos

Parlament.
Temps de lectura: 2 minuts
El president espanyol i el primer secretari del PSC
Foto: El president espanyol i el primer secretari del PSC | Europa Press

Esquerra Republicana ha donat llum verda al primer punt de la moció que es refereix a la B-40, o Quart Cinturó, que ha proposat el PSC.

  • Els republicans han fet un gest de "generositat" tot i que han remarcat que "no és el seu model", per "desencallar" les negociacions dels comptes.

Per què és important? El Govern ha desfet l'escull del Quart Cinturó per pressionar al PSC perquè aprovi els comptes de la Generalitat després que aquests s'acollissin a aquesta infraestructura per bloquejar les negociacions.

  • Fonts de Govern consideren que ara el PSC no té “excuses” per tancar un pacte. 

Al detall: La votació de la B-40 ha recollit 112 vots a favor, 15 en contra i 0 abstencions.

Què ha dit? El diputat d'ERC Ferran Struch ha argumentat el moviment dels republicans des del faristol del Parlament.

  • "Si la moció serveix per desencallar els pressupostos, ho farem, els desencallarem", ha afirmat abans d'anunciar que aprovaran la B-40 del PSC.
  • "No és el nostre model, però apel·lem a la generositat. Ara, ningú entendria que ara no aprovessin els pressupostos", ha sentenciat.

A més: Els republicans han apostat per aprovar la infraestructura que fins ara encallava 'més' els pressupostos per així esvair les excuses dels socialistes perquè votin els comptes de la Generalitat per aquest any 2023.

  • De fet, Esquerra ha argumentat que "un pressupost no pot dependre d’una carretera".

Context: En una entrevista a RTVE Catalunya, la portaveu del PSC, Alícia Romero, ja havia avisat aquest matí que un vot en contra d'Esquerra la moció sobre infraestructures pot fer "impossible o més difícil" un acord sobre els pressupostos del 2023.

  • "Que el Govern rumiï abans de votar el text si realment vol pressupostos. Votar que no fa impossible o fa més difícil arribar a un acord", ha alertat Romero.