Política
Laura Borràs (Junts)
Foto: Laura Borràs (Junts) | ACN
Pressupostos

Junts defensa la seva "coherència": "No ens arrossegarem mai a Madrid per uns comptes"

Temps de lectura: 2 minuts
Laura Borràs (Junts)
Foto: Laura Borràs (Junts) | ACN

Els dirigents de Junts Laura Borràs i Jordi Turull han defensat la seva formació com "el partit de la coherència" i ha criticat els moviments d'ERC per intentar desencallar un acord amb el PSC pels pressupostos.

Per què és important? Republicans i socialistes negocien per tirar endavant els comptes de la Generalitat per al 2023; el partit del president Aragonès ha acceptat fer la B-40 o Ronda del Vallès a canvi del suport dels de Salvador Illa, tot i que encara no han garantit el vot a favor dels seus 33 diputats.

Què diuen? Junts ha celebrat aquest dissabte 28 de gener una convenció municipalista, amb intervencions de Jordi Turull i Laura Borràs.

  • "Nosaltres no ens arrossegarem mai a Madrid per intentar aprovar uns pressupostos", ha afirmat Turull. Segons ell, Catalunya està en una "cruïlla" i lamenta que el Govern es decanti per pactar "amb aquells que diuen que el procés s'ha acabat" en comptes d'apostar per mantenir la suma dels partits independentistes.
  • En la mateixa línia, la presidenta del partit, Laura Borràs, ha acusat ERC durant la cloenda de la Convenció Municipalista d'actuar "al més pur estil Groucho Marx": "En qüestió de principis, o es tenen o no es tenen, però no es canvien en funció del que faci falta".

A més: L'alcaldable per Barcelona, Xavier Trias, també hi ha participat. Ha definit Junts com el "pal de paller" contra el "desgavell" que atribueix a l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau.

Mentrestant: ERC també ha celebrat una trobada aquest dissabte, concretament el seu 29è Congrés Nacional, en què els dirigents republicans han defensat la concessió al PSC.

  • La portaveu Marta Vilalta ha reivindicat que les "decisions complexes són pels valents".
  • En la trobada, les bases estan cridades a avalar el "pacte de claredat" proposat pel partit per celebrar un referèndum d'independència pactat amb l'Estat sota unes condicions concretes.