Política
El primer secretari del Partit Socialista Català (PSC) Salvador Illa
Foto: El primer secretari del Partit Socialista Català (PSC) Salvador Illa | Fabián Simón / Europa Press
Pressupostos

Illa: "No és un acord de legislatura, treballem per construir una alternativa de Govern"

Temps de lectura: 2 minuts
El primer secretari del Partit Socialista Català (PSC) Salvador Illa
Foto: El primer secretari del Partit Socialista Català (PSC) Salvador Illa | Fabián Simón / Europa Press

El Govern i el PSC han arribat a un acord pels pressupostos de la Generalitat de Catalunya del 2023. 

Per què és important? Després de mesos de negociacions i d'haver superat diferents esculls, els republicans i els socialistes han arribat a un acord per aprovar els comptes catalans

Què diu? El líder del PSC, Salvador Illa, en una compareixença aquest dimecres al matí des del Parlament de Catalunya, ha confirmat i explicat l'acord que la seva formació ha lligat amb el Govern. 

  • El socialista diu que "té rellevància" que el president del Govern i el cap de l'oposició hagin arribat a un acord: "No és habitual". 
  • Illa diu que la seva formació ha fet un "exercici de responsabilitat" i que això és un gest per "anteposar els interessos dels catalans i les catalanes". 
  • El primer secretari del PSC recorda que el seu partit treballa per "unir els catalans" i destaca que l'acord no és de legislatura: "No és res més que això". 
  • "Nosaltres des del PSC seguirem treballant en la construcció d'una alternativa del Govern", assegura Illa. 
  • "Construir una alternativa i ser exigent amb el Govern, no ens impedeix arribar a acords". 

Previsions: Aquesta tarda, el socialista i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, firmaran l'acord al Palau de la Generalitat. 

En detall: El president del grup parlamentari dels socialistes ha volgut destacar un dels punts que s'ha arribat en l'acord, el que fa referència a l'ampliació de l'aeroport del Prat. 

  • Illa diu que és un acord "molt rellevant" perquè l'aeroport del Prat "guanyi capacitat" ha explicat. 
  • El socialista confessa que se sent còmode amb l'acord arribat sobre aquesta infraestructura: "És l'expressió que hem trobat i m'hi sento còmode". 
  • El cap de l'oposició diu que amb aquest acord l'aeroport podrà guanyar capacitat per assolir 90 operacions l'hora, i que s'haurà d'estudiar durant el 2023. 

En profunditat: Illa també ha destacat els acords arribats en les infraestructures com la B-40, el Hard Rock o Rodalies.