Política
Jordi Turull i Laura Borràs de Junts en una conferència de premsa
Foto: Jordi Turull i Laura Borràs de Junts en una conferència de premsa | David Zorrakino / Europa Press
Pressupostos

Junts votarà en contra dels comptes d'Aragonès "si són tal com estan"

Temps de lectura: 2 minuts
Jordi Turull i Laura Borràs de Junts en una conferència de premsa
Foto: Jordi Turull i Laura Borràs de Junts en una conferència de premsa | David Zorrakino / Europa Press

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha avisat que el seu partit rebutjarà els pressupostos del Govern "si són tal com estan".

Per què és important? El Govern ja ha firmat dos acords amb dues formacions polítiques, PSC i Comuns, per poder aprovar els comptes catalans. Ara, busca negociar un nou acord amb Junts per poder tirar endavant els pressupostos amb un ampli consens. 

Què diu? En una entrevista a Catalunya Ràdio, Turull ha replicat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que el seu grup votarà en contra dels pressupostos al Parlament "si són tal com estan". 

  • El secretari general de Junts considera que el pacte de l'executiu català amb PSC i Comuns suposa "un canvi de cicle". 
  • Retreu al Govern que hagi dedicat "grans esforços" per pactar amb els socialistes i, en canvi, "molt pocs" per arribar a acords amb Junts.
  • El dirigent de Junts, posa en dubte que hi hagi voluntat per part del Govern de pactar amb el seu partit: "Ha quedat clar qui és el soci prioritari". 
  • I defineix el sistema de negociació dels republicans amb els pressupostos de "surrealista".

En detall: Turull ha lamentat que el Govern no hagi acceptat la seva proposta de "deflactar" l'IRPF per fer front a la inflació i ha respost a Aragonès que no es tracta d'abaixar impostos als més rics, sinó que la "gran majoria de ciutadans" no perdin poder adquisitiu.

A més, el secretari general de Junts ha apuntat que l'acord per als comptes del 2023 no és un tema conjuntural sinó que "va més enllà".

  • Turull augura que es "consolidarà" l'acord entre ERC, PSC i comuns perquè, segons ha dit, "s'ha prioritzat l'acord amb el PSOE per davant del 52%".
  • En aquest context, ha defensat que el seu partit no es resigna al "deixar-ho estar". Ha recordat que el president de la Generalitat, en el seu discurs d'investidura, es va comprometre a culminar la independència. I ha afegit que el pacte dels pressupostos "va en sentit totalment contrari".