Política
El primer secretari del PSC, Salvador Illa durant una roda de premsa
Foto: El primer secretari del PSC, Salvador Illa durant una roda de premsa | EFE/Quique García
Pressupostos Generalitat

Illa constata un "canvi de cicle" però nega la possibilitat de tripartit

Temps de lectura: 2 minuts
El primer secretari del PSC, Salvador Illa durant una roda de premsa
Foto: El primer secretari del PSC, Salvador Illa durant una roda de premsa | EFE/Quique García

El primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Salvador Illa, ha constatat que Catalunya ha viscut un "canvi de cicle" amb l'acord de pressupostos entre ERC i PSC. Però, ha descartat la possibilitat que aquest pacte es converteixi en un tripartit.

Per què és important? Illa ha celebrat que s'hagin trencat els dos blocs separats, independentistes i constitucionalistes. Tot i això, ha negat la possibilitat d'una triple aliança ERC-PSC-Comuns.

Què ha dit? En una entrevista a 'Els Matins' de TV3, el primer secretari del PSC ha celebrat trencar l'aïllament dels blocs independentistes i constitucionalistes.

  • "Catalunya ha viscut un canvi de cicle", ha assegurat.
  • "Tampoc cal posar-hi més pa que formatge en això, però és veritat que feia molts anys que no hi havia acord entre formacions polítiques que defensen la independència i que hem de seguir formant part d'Espanya i d'Europa", ha dit.
  • En contestació al dard de Junts, ha respost: "No hi ha tripartit. Hi ha qui especula. Però ja els hi diré que no hi ha tripartit. Els tempos són molt diferents".

En profunditat: Els equips negociadors del PSC i de l'executiu han tancat un pacte, al que s'ha de sumar els comuns, que incrementen en uns 3.100 milions d'euros els recursos de la Generalitat per enguany.

  • D'aquesta manera, es posa fi a tres mesos de reunions, contactes i trobades, i es garanteix que l'executiu republicà podrà caminar amb estabilitat, almenys, durant aquest any electoral.
  • Els 33 socialistes se sumen als 33 diputats republicans i als 8 dels comuns, unes xifres que donen a Aragonès un marge de 74 escons perquè pugui seguir amb el seu projecte de Govern.