Política
Alcaldable d'ERC a Sabadell
Foto: Alcaldable d'ERC a Sabadell | 8tv
Pressupostos Generalitat

L'alcaldable d'ERC Sabadell diu que dimitirà si finalment s'executa el Quart Cinturó

Temps de lectura: 2 minuts
Alcaldable d'ERC a Sabadell
Foto: Alcaldable d'ERC a Sabadell | 8tv

L'alcaldable d'Esquerra a Sabadell, Gabriel Fernández, ha assegurat que dimitirà si finalment s'executa el Quart Cinturó, o també anomenat Ronda Nord o B-40.

Per què és important? Tot i que un dels grans clams dels republicans a Sabadell és aturar el Quart Cinturó, ERC ha pactat amb el PSC pressupostar la seva construcció.

Què ha dit? En el Pentàgon de 8tv, l'alcaldable d'ERC a Sabadell ha exposat la seva posició en contra de la B-40, tot i que el seu partit hagi pressupostat la infraestructura a contracor.

  • "No estem disposats a trinxar el parc agrari de Sabadell, ni el riu Ripoll, ni que passi enmig de la nostra ciutat una autopista d'aquestes mides", ha argumentat.
  • A pregunta del periodista de l'ACN Bernat Vilaró, Fernández ha afirmat que si finalment és alcalde de Sabadell i s'executa la infraestructura de a B-40, ell dimitirà.
  • Fernández ha explicat que ha parlat diversos cops amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i li ha mostrat el seu malestar amb el Quart Cinturó: "Li he dit a Aragonès que entenc la seva posició, però ell m'ha d'entendre a mi".

En profunditat: La B-40 va ser el gran escull per una entesa entre ERC i PSC als pressupostos de la Generalitat. Finalment, Aragonès va decidir empassar-se el gripau del Quart Cinturó per poder arribar a una entesa amb els socialistes i que la ciutadania pogués gaudir de pressupostos.

Per acabar: Tot i que, tal com diu Fernández, de moment un pressupost és només un compromís, finalment podria ser executat la infraestructura. Complicant molt una futurible legislatura dels republicans a Sabadell, que un dels seus eixos és el 'no' al Quart Cinturó.

Categoria: Política