Política
La portaveu del grup parlamentari CUP, Eulàlia Reguant
Foto: La portaveu del grup parlamentari CUP, Eulàlia Reguant | ACN/ Begoña Fuentes
Comptes Generalitat

La CUP confirma que presentarà esmena a la totalitat als pressupostos

Temps de lectura: 1 minut
La portaveu del grup parlamentari CUP, Eulàlia Reguant
Foto: La portaveu del grup parlamentari CUP, Eulàlia Reguant | ACN/ Begoña Fuentes

Era previsible, però la CUP encara no s'hi havia pronunciat. Aquest diumenge, però, la portaveu del grup parlamentari, Eulàlia Reguant, ha confirmat que la seva formació presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos.

Per què és important? Els anticapitalistes havien anat molt de temps de la mà dels republicans, però el pacte amb el PSC ha generat malestar a la CUP.

Què han dit? En una entrevista pel Nacional.cat, Reguant ha defensat la seva posició en contra dels comptes de la Generalitat.

  • "Estem acabant d'analitzar tots els números. Però més que una esmena a la totalitat, que és evident que acabarem presentant, el que nosaltres plantegem és una esmena a les polítiques del Govern", afirma per explicar el que farà la CUP.
  • Reguant, a més, avisa que els anticapitalistes es dedicaran a "fer propostes, organitzant-se amb la gent que ja s'està mobilitzant, i escoltar totes aquestes plataformes".

A més: Reguant afirma que el mandat de Pere Aragonès al capdavant de la Generalitat està finiquitat.

  • "La legislatura està esgotada en allò que tenia a veure amb grans transformacions i grans canvis i avançar cap a l'exercici de l'autodeterminació del país".
  • "El que ha passat en aquesta legislatura és que s'ha estancat el conflicte, s'ha intentat adormir, i que es respon al dictat de la patronal".
  • "S'estan impulsant macroprojectes que defineixen un model de país molt concret, que és el totxo, el turisme i la precarietat laboral", assegura la portaveu de la CUP.