Política
Laura Borràs, presidenta de Junts, en una imatge d'arxiu
Foto: Laura Borràs, presidenta de Junts, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Comptes públics

Borràs avança una possible esmena de Junts a la totalitat dels pressupostos

Temps de lectura: 2 minuts
Laura Borràs, presidenta de Junts, en una imatge d'arxiu
Foto: Laura Borràs, presidenta de Junts, en una imatge d'arxiu | Europa Press

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha dit que l'esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat 2023 és "un escenari previsible".

Per què és important? Després que ERC i PSC hagin tancat un acord pels comptes, busquen el suport d'altres grups parlamentaris a banda d'En Comú Podem, ja garantit. Sigui com sigui, aquests tiraran endavant amb l'aval de la majoria del Parlament.

Context: Mentre Junts encara no ha pres la decisió, la CUP ja ha confirmat que presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos.

Què diu? Laura Borràs ha fet una atenció a mitjans a Molins de Rei aquest diumenge 5 de febrer.

  • Sobre quin és el posicionament de Junts respecte als comptes, Borràs ha insistit que encara s'ha de parlar a l'executiva, però ha dit que l'esmena a la totalitat és "un escenari previsible". 
  • "Per respecte" no pot avançar cap posicionament, però ha assegurat que "en l'autonomisme complaent no trobaran a Junts". 
  • "Se'ns pot demanar tota la responsabilitat perquè som responsables, però qui ha trencat els acords i no ha complert els compromisos no és Junts, sinó que és el Govern de la Generalitat; un Govern que iniciava el seu camí cap a la independència i ara es troba virant cap a un autonomisme complaent. Allà no ens hi trobaran, a Junts", ha advertit.
  • D'altra banda, la presidenta del partit ha acusat el Govern d'emetre "un missatge interior i exterior de rendició i d'oblit" amb el pacte amb el PSC i els comuns per aprovar els pressupostos. A més, ha assegurat que l'executiu ha tingut "una actitud curta de mires de pactar amb l'Estat".

Sobre la figura del tripartit: Borràs ha insistit que hi ha "un tripartit de present" format per ERC, el PSC i els comuns i ha avisat que tot i que algú "vulgui fer veure que és un nou model" en realitat "és un vell model que es coneix perfectament".

A partir d'ara: Dilluns 6 de febrer, l'executiva de Junts es reunirà i abordaran el seu possible rebuig al projecte de pressupostos.