Política
La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant
Foto: La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant | ACN/ Mar Vila
Judici Borràs

La CUP tampoc no acompanyarà Borràs al judici i descarta la "repressió"

Temps de lectura: 2 minuts
La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant
Foto: La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant | ACN/ Mar Vila

La CUP no acompanyarà a l'expresidenta del Parlament Laura Borràs aquest divendres abans del seu judici al TSJC. 

Per què és important? Laura Borràs està citada aquest divendres 10 de febrer, a les 10:00, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acusada per prevaricació i falsedat documental durant la seva etapa al capdavant de l'Institut de les Lletres Catalanes. 

Què diu? En una entrevista a RTVE, la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha confirmat que el seu partit no acompanyarà Borràs a les portes del seu judici d'aquest divendres. 

  • Reguant defensa que "barrejar les coses i posar-ho al mateix sac fa un flac favor a la repressió política". 
  • Segons l'anticapitalista, l'origen de la causa contra Borràs no té res a veure amb la "repressió" de l'Estat sinó amb una suposada "mala praxi" de l'actual presidenta de Junts. 
  • Tot i això, la dirigent de la CUP sí que admet que "molt probablement" la causa judicial s'ha vist amplificada per ser qui és. 

En detall: ERC també ha anunciat que no anirà a la concentració de suport a Borràs perquè també consideren que "no té res a veure amb la repressió". 

En profunditat: La diputada de la CUP ha expressat la decepció del seu partit amb les polítiques del Govern del president de la Generalitat, Pere Aragonès. 

  • Reguant ha assegurat que ara, el febrer del 2023, no farien president Aragonès, per tant, no hi votarien a favor. 
  • Tot i això, ha justificat la seva decisió de facilitar la investidura d'Aragonès perquè, segons ha dit, era necessari "cremar l'etapa" d'un govern presidit per ERC.
  • Diu que el seu partit no té "cap confiança" en aquest Govern i ha qüestionat que l'executiu vulgui refer les relacions amb la seva formació.
  • Per a la cupaire  el Govern fa "propaganda" quan la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, anuncia en una entrevista que vol contactes discrets amb la CUP.

D'on venim: La CUP ja va anunciar que no donaria suport als pressupostos del 2023 de l'executiu català, tot i que el Govern insistís en el fet que els anticapitalistes se sumessin a un gran pacte al costat dels comuns, PSC i Junts.