Política
El conseller de Territori
Foto: El conseller de Territori | Europa Press
Pressupostos Generalitat

Juli Fernàndez assegura que el Govern complirà l'acord amb el PSC de la B-40

Temps de lectura: 2 minuts
El conseller de Territori
Foto: El conseller de Territori | Europa Press

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha assegurat que es complirà l'acord amb el PSC sobre la B-40, en el marc del pacte pels pressupostos, tot i que ha matisat que "no és el quart cinturó".

Per què és important? La B-40 és el gran maldecap d'Esquerra, ja que han hagut de cedir i pressupostar-la en contra de la voluntat del territori.

Què ha dit? El conseller, davant la pregunta del diputat de Junts Joan Canadell, ha argumentat la seva posició, i la del Govern.

  • "El que jo soc i el que jo penso encara és el mateix de sempre. El govern farà el que puguem fer millor per als ciutadans del Vallès", ha explicat.
  • Fernández ha argumentat que aquest acord (la B-40) ha "permès" que hi hagi pressupostos i, per tant, garantirà que l'executiu compleixi l'acord.

A més: Sobre la infraestructura, ha matisat que el Govern ha acordat la B-40 que "no és el Quart Cinturó". Aquesta afirmació ha provocat el desconcert de molts diputats de diferents partits que inconscientment han dirigit la mirada cap al líder del PSC, Salvador Illa.

Context: El ple del Parlament, que ha començat aquest dimecres, s'estendrà fins demà, dia on es votarà, a través de mocions, sobre la Ronda Nord, l'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona - El Prat i les delegacions de la Generalitat a l'exterior.

Situació actual: Pels republicans és molt incòmode parlar sobre infraestructures com la B-40, ja que no caben dins del seu model de país. Però, les han acceptat incloure dins dels pressupostos per així poder assolir un acord amb el PSC i dotar de comptes a Catalunya.