Política
El diputat de Junts preguntant al president
Foto: El diputat de Junts preguntant al president | ACN
Independentisme

La tensió entre Junts i ERC pel pacte pressupostari es trasllada al Parlament

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
El diputat de Junts preguntant al president
Foto: El diputat de Junts preguntant al president | ACN

La tensió entre Junts i Esquerra ha augmentat per l'acord del Govern amb el PSC pels pressupostos de la Generalitat. La sessió de control al Parlament ha servit per escenificar aquest distanciament entre els dos partits independentistes.

Per què és important? Junts i ERC se les han tingut amb acusacions creuades i retrets per l'acord pressupostari.

Què ha passat? El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha fet ús del seu torn de pregunta per carregar contra el Govern, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha contraatacat.

  • "La independència no es fa recuperant el tripartit autonòmic amb el PSC i comuns", ha reblat Batet contra Aragonès. El president s'ha girat i ha mirat el diputat de Junts, dos escons més amunt, i li ha reclamat: "Dient que vols molt la independència, no l’aconsegueixes".
  • Batet ha insistit en la seva crítica al Govern republicà i ha assenyalat al PSC tot dient que "són socis" d'ERC i que "espien i s'infiltren a la policia". "Els han tornat a vendre gat per llebre", ha sentenciat.
  • A la rèplica, el cap de l'executiu ha elevat el to i ha respost que la plena sobirania tampoc es construeix aliant-se amb els socialistes per votar contra el Govern, ni abandonant l'executiu, ni plantejant una qüestió de confiança contra el president del govern, del qual formen part.

Context: A Junts li ha caigut com una puntada a l'estómac que ERC li hagi donat "preferència" al PSC per negociar els comptes de la Generalitat. I més, que els hagi pactat. A tot això ERC assegura que Junts no ha tingut "voluntat negociadora". 

  • Sigui com sigui, la divisió entre els partits independentistes s'ha vist agreujada amb el pacte pressupostari i prova d'això ha estat l'enganxada de Batet i Aragonès al Parlament.