Política
Isabel Díaz Ayuso
Foto: Isabel Díaz Ayuso | Carlos Luján | Europa Press
Tribunals

Ayuso obligada a pagar dues multes per infraccions durant la campanya electoral

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso
Foto: Isabel Díaz Ayuso | Carlos Luján | Europa Press

El Tribunal Suprem ha confirmat dues multes a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per infraccions durant la campanya electoral del 2021. 

Per què és important? La Constitució espanyola i la Llei Electoral del país obliguen els poders públics a ser neutrals, especialment, durant les campanyes electorals. 

Què en sabem? El Suprem ha confirmat que Ayuso haurà de pagar dues multes per infraccions durant la campanya electoral a la Comunitat de Madrid, durant l'any 2021.

  • El tribunal diu que la presidenta madrilenya va fer campanya electoral en actes institucionals on compareixia com a dirigent de l'executiu regional. 
  • La sala confirma que Ayuso va infringir el seu deure de neutralitat política en exaltar el seu executiu en campanya electoral en actes institucionals.

D'on venim: La primera de les dues intervencions va ser quan Ayuso va anar a la plaça de Toros de Las Ventas per presentar un mural en homenatge al torer Víctor Barrio. Durant l'acte, va anunciar un conveni amb la Fundación Toro Lidia. 

  • La segona sanció va ser quatre dies després, quan va presentar, com a presidenta regional, un nou avió d'Iberia. Allà també va aprofitar per anunciar una inversió de 1.000 milions d'euros per col·laboracions. 

Quant ha de pagar? La Junta Central Electoral, i ara confirmat pel TS, sancionen a la presidenta madrilenya amb una multa de 800 euros. 

  • El primer discurs té una sanció de 360 euros i la segona intervenció de 600 euros. 
  • El rebuig dels recursos implica una condemna de fins a 8.000 euros. 

En detall: La Junta Central Electoral diu que "des de la convocatòria de les eleccions i fins a la seva celebració queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts, o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions".