Política
Els advocats de Borràs
Foto: Els advocats de Borràs | ACN / Jordi Borràs
TSJC

El pacte "no formalitzat" amb la Fiscalia que inculpa Borràs enfronta les defenses

Tribunal Superior.
Temps de lectura: 2 minuts
Els advocats de Borràs
Foto: Els advocats de Borràs | ACN / Jordi Borràs

El possible pacte entre els acusats —que es van beneficiar dels contractes presumptament fraccionats per Laura Borràs— i la Fiscalia ha enfrontat les defenses en el judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Què ha passat? Els advocats de Borràs han reclamat canviar l'ordre d'intervenció per defensar-se davant del possible pacte entre els altres acusats i la Fiscalia. 

  • Tot seguit, la fiscal ha argumentat que aquest pacte "no s'ha formalitzat". Per aquest motiu, el president del tribunal, Jesús Maria Barrientos, no ho ha vist clar i ha assegurat que no tenen coneixement de cap pacte i que els filtratges a la premsa no els influeix.
  • La defensa dels altres acusats han carregat contra els advocats de Borràs. Marina Roig, advocada d'Isaías Herrero, i Àlex Solà, advocat d'Adrià Pujol, han criticat a la sala que la defensa de Borràs els titlli de "coacusadors" i han recordat que tenen dret a exercir la defensa en tot el seu abast.

En profunditat: L'advocada de Borràs, Isabel Elbal, ha disparat contra el "judici paral·lel" que ha rebut la seva clienta abans d'asseure's avui al banc dels acusats. En aquesta crítica ha inclòs Esquerra Republicana i la premsa.

  • Per aquest motiu, ha demanat la "suspensió" del judici per recavar més proves per blindar-se davant de la nova situació judicial on les defenses d'Herrero i Pujol també inculpen Borràs després de pactar amb la Fiscalia.
  • Les repetides al·lusions a les defenses com "acusacions" també ha provocat la resposta dels advocats d'Herrero i Pujol, que ha demanat a la sala que corregeixi a la defensa de Borràs.
Categoria: Política