Política
El portaveu d'En Comú Podem
Foto: El portaveu d'En Comú Podem | Europa Press
El Prat

Els comuns creuen que la proposta d'ampliar l'aeroport sobre el mar "no és seriosa"

Temps de lectura: 1 minut
El portaveu d'En Comú Podem
Foto: El portaveu d'En Comú Podem | Europa Press

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament, David Cid, ha qualificat "d'ocurrència del segle passat" la proposta d'una iniciativa privada d'ampliar l'aeroport del Prat amb una nova pista sobre el mar.

Què ha dit? En declaracions als periodistes des de Santa Perpètua de Mogoda, ha recordat que som al segle XXI i ha demanat un "debat seriós".

  • "Alguns volen convertir Barcelona i Catalunya en el Qatar del Mediterrani", ha lamentat.

Què en sabem? La proposta que està en mans de l'executiu, i que està valorant, consisteix a construir una gran pista de 3,4 quilòmetres sobre el mar, a 1.850 metres de distància de la costa, segons ha publicat La Vanguardia.

La infraestructura requeriria una inversió aproximada d'uns 2.100 milions d'euros, molt per sobre dels 1.700 milions que pressupostava el projecte inicial d'Aena.

  • D'aquesta forma, els avions de llarg radi podrien prendre el vol per ella sense les limitacions actuals.
  • La pista estaria elevada 10 metres sobre el nivell del mar i connectada a l'aeroport amb una plataforma.

D'altra banda: En referència al judici que afronta la presidenta de Junts, Laura Borràs, per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Cid ha afirmat que es tracta d'un presumpte cas de corrupció i ha criticat que tant CDC, PDeCAT com ara Junts tingui la "mateixa" actitud davant aquests casos.

Categoria: Política