Política
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, atenent els mitjans
Foto: L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, atenent els mitjans | Carola López
Aeroport del Prat

Colau titlla la iniciativa d'ampliar el Prat sobre el mar "d'ocurrència"

Temps de lectura: 1 minut
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, atenent els mitjans
Foto: L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, atenent els mitjans | Carola López

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat la iniciativa privada que una consultora privada ha fet arribar al Govern d'ampliar l'aeroport del Prat amb una pista sobre el mar.

Per què és important? La plataforma proposada es construiria a una milla de la costa, tindria 3.400 metres i costaria uns 2.100 milions d'euros.

  • Fonts del Govern han explicat a l'ACN que s'han d'estudiar totes les propostes i que és positiu que hi hagi experts treballant en aquest tema.

Què ha dit? Colau ha titllat la proposta "d'ocurrència" i ha advertit que seria "una obra faraònica que seria caríssima i que va contra la bona gestió i el sentit comú".

  • "Està fora dels temps que estem vivint", ha expressat.
  • D'altra banda, ha dit que ella sí que vol "infraestructures ambicioses i milionàries", però per a infraestructures ferroviàries o per accelerar el corredor mediterrani.

A més: Colau ha demanat optar per a promocionar el transport públic, oferint tarifes "més assequibles". També impulsant les "connexions" amb tot l'Estat i amb tota Europa mitjançant el tren, un fet que "permetria reduir els vols, molt més contaminants".

La reacció: Per la seva part, l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha assegurat que la proposta d'ampliar l'aeroport barceloní amb una quarta pista sobre el mar "és completament absurda", "absolutament inviable" i "descartada per la mateixa Aena des de fa anys". 

  •  Segons el batlle del Prat, el debat s'ha revifat perquè hi ha "interès en polaritzar" el debat sobre l'aeroport. "Mentre parlem d'això no parlem d'altres coses. És autènticament absurd", ha dit.
Categoria: Política
Etiqueta: Ada Colau