Política
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu | Europa Press
Independentisme

L'ANC diu que "el debat" per la llista cívica "tot just acaba de començar"

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu | Europa Press

L'Assemblea Nacional Catalana ha sortit al pas davant de la polèmica per la llista cívica independentista que ha dividit la direcció de l'entitat. L'ANC ha assegurat que "el debat intern" per la llista cívica "tot just acaba de començar" i que "mostra l’elevat grau de democràcia interna de l’entitat".

Per què és important? Aquests darrers dies diversos mitjans de comunicació han apuntat a una disputa interna que ha dividit la direcció del secretariat nacional de l'entitat per la llista cívica que promulga la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu.

Què han dit? 

  • "Sempre hi ha hagut debats intensos en el si del Secretariat Nacional de l’entitat, i la presència de posicions diverses certifica la transversalitat de l’Assemblea. El tractament obert d’aquests temes en els plenaris del secretariat mostra l’elevat grau de democràcia interna de l’entitat".
  • A més, l'ANC, amb el comunicat, no s'ha posicionat neutralment sobre la llista cívica, sinó que tot el contrari: "L’impuls per part de l’Assemblea d’una Llista Cívica es va incloure al Full de ruta pels mateixos socis via esmenes i va ser aprovat pel 96% dels membres de ple dret el maig de 2022".

En profunditat: L'Assemblea ha argumentat que el "debat" sobre la llista cívica "tot just comença" i ha assegurat que "serà totalment transparent i no serà breu".

  • "Els processos de decisió a l’entitat són llargs i democràtics. L’última decisió sobre si l’Assemblea impulsarà o no una Llista Cívica, i la forma que adoptarà -en el cas que s’impulsi- ho decidiran finalment els membres de ple dret de l’entitat".

 

Categoria: Política
Etiquetes: ANC Dolors Feliu