Política
El president d'Òmnium
Foto: El president d'Òmnium | ACN
Independentisme

Mala maror a Òmnium: dimiteix el president de l'entitat a Sabadell i quatre membres

Temps de lectura: 2 minuts
El president d'Òmnium
Foto: El president d'Òmnium | ACN

Mala maror a les entitats independentistes. Òmnium tampoc s'escapa de l'etapa de divisió que està travessant l'independentisme. Cinc membres de la junta d'Òmnium Cultural a Sabadell han dimitit en bloc per la deriva de l'entitat.

Què en sabem? El president de la junta local d'Òmnium a Sabadell, Jordi Carbonell, i altres quatre membres s'han apartat de la direcció per estar desacord amb el camí que ha emprès la junta nacional de l'entitat presidida per Xavier Antich.

En profunditat: Tal com avança Vilaweb, cinc membres de la junta d'Òmnium a Sabadell haurien renunciat al seu càrrec en desacord amb la línia d'acció política i amb el projecte de l'entitat.

  • "Com s’ha fet palès, se separen de l’estratègia impulsada per Muriel Casals i concretada en la 'Declaració de Santa Coloma'", critiquen els membres de l'entitat que han decidit apartar-se.
  • Denuncien que se'ls ha reduït el pressupost i que els han fet cessar accions i activitats que havien dut a terme durant molt de temps fer fomentar l'ús del català.

A més: Segons el president de la junta d'Òmnium a Sabadell ha explicat a Vilaweb, la junta nacional de l'entitat els va fer retallar el pla de treball que havien presentat a més d'obligar-los a cancel·lar activitats com els clubs de lectura que feia anys que practicaven. També els van vetar un vídeo que promocionava l'ús del català perquè "no tenia la forma de la campanya general".

  • Carbonell també ha criticat que Òmnium ha agafat una deriva on "hi ha certs paral·lelismes i actuacions que s'assemblen molt al que fa ERC". En aquest sentit, ha denunciat que els tècnics de l'entitat "no treballen com a coordinadors de suport, sinó com a comissaris polítics".

A partir d'ara: El vicepresident d'Òmnium Cultural a Sabadell, Josep Boltaina, farà de president en funcions fins que al desembre es faci l'assemblea general per escollir una nova junta i president.