Política
El president del govern espanyol
Foto: El president del govern espanyol | Europa Press
Govern espanyol

Sánchez destina la partida més gran de la història per a beques educatives

Temps de lectura: 2 minuts
El president del govern espanyol
Foto: El president del govern espanyol | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat la partida pressupostària més gran de la història per a beques educatives. Aquesta ascendeix fins als 2.500 milions d'euros.

Per què és important? Es tracta del pressupost més gran de la història per ajudes al sector d'educació.

Què ha dit? Sánchez ha revelat aquesta inversió durant l'acte de presentació del PSOE a l'alcaldia de Saragossa, Lola Ranera.

  • "Tenir una educació pública de qualitat també és un dret dels nostres joves en aquest país", ha defensat Sánchez per després anunciar que dimarts, en el pròxim Consell de Ministres, s'aprovarà "la partida més gran de la història de la democràcia a partides de beques".
  • "Per a qui ho necessita, no les beques per rics que fan altres governs autonòmics", ha dit el president espanyol en al·lusions a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso.

A més: També ha anunciat que s'aprovarà una partida destinada a una ajuda "universal" de 400 euros pels estudiants que tinguin discapacitats. Un total de 200 milions d'euros per aproximadament 250.000 estudiants.

  • Sánchez ha assegurat que amb aquesta nova ajuda, s'augmentarà el pressupost a les beques un 18%, respecte a l'any passat i 1.000 milions d'euros més en comparació al Partit Popular.

D'on venim? L'estiu passat, el govern espanyol ja va anunciar una ajuda de 100 euros mensuals addicionals, entre setembre i desembre, per aquells que tinguessin una beca d'ajuda a l'estudi de majors de 16 anys.

  • Aquell augment ja va suposar la pujada més gran de la història en ajudes a educació.
Categoria: Política