Política
Manifestació independentista de l'ANC
Foto: Manifestació independentista de l'ANC | Europa Press
Independentisme

Els dimissionaris de l'ANC fan una crida a forçar eleccions a la direcció

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació independentista de l'ANC
Foto: Manifestació independentista de l'ANC | Europa Press

Els secretaris que han dimitit del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana han endurit les seves posicions. Ara, fan una crida a la militància per forçar eleccions a la direcció de l'entitat.

Per què és important? L'embolic dins de l'ANC sembla que encara té pàgines per escriure. Els dimissionaris provaran d'instar a les assemblees locals a fer pressió per rellevar el Comitè Permanent.

En profunditat: Els tretze dimissionaris de l'ANC que han fet un pas al costat per discrepàncies amb la direcció, han emès i signat un comunicat.

  • En aquest reclamen activar la militància per formar eleccions: "Fem una crida a totes les seves Assemblees i militants a activar una Assemblea General Extraordinària que aprovi la convocatòria de noves eleccions al Secretariat Nacional, coincidint amb l’Assemblea General Ordinària".
  • En el comunicat del grup Indisinenter, el reducte dins dels crítics amb el Comitè Permanent, han proposat que les assemblees territorials votin una resolució per instar a la direcció a posar les urnes aprofitant l'Assemblea General Ordinària convocada al maig.

A més: En una entrevista al Fax de 8tv, el ja exvicepresident de l'ANC Jordi Pesarrodona ha explicat el rerefons de la divisió que trenca l'ANC.

  • Pesarrodona ha assegurat que a l'ANC "hi ha massa egos, massa capelletes, i s'han de superar".
  • Ha explicat que va intentar en tot moment treballar per recosir les diferències dins de l'entitat: "He fet un pas al costat perquè no me'n vaig sortir".
  • "El meu pas al costat és per seguir treballant per la unitat absoluta de l'independentisme", ha reblat.

Què diu Feliu? La presidenta Dolors Feliu ha descartat dimitir davant d'aquesta crisi i ha atès els mitjans de comunicació després de la reunió.

  • "S'ha fet un esforç de conciliació, però no ha estat prou per a tots ells. Vull agrair la feina de tots aquests secretaris i es farà un nou procés per escollir els nous. Esperem que molta gent s'hi presenti", ha dit.
Categoria: Política
Etiquetes: ANC Independentisme