Política
La portaveu del Govern
Foto: La portaveu del Govern | Europa Press
Justícia espanyola

El Govern lamenta que la reforma del Codi Penal no ha funcionat com volia

Palau de la Generalitat.
Temps de lectura: 1 minut
La portaveu del Govern
Foto: La portaveu del Govern | Europa Press

"No som on volíem", ha lamentat la portaveu del Govern, Patricia Plaja, sobre l'últim moviment de la justícia espanyola, que ha usat la malversació agreujada per esquivar la reforma del Codi Penal impulsada per ERC per despenalitzar les penes de l'1-O.

Context: La Fiscalia ha demanat set anys de presó per Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per delictes de prevaricació, desobediència, malversació agreujada i revelació de secrets per l'organització de l'1-O.

  • Aquesta decisió de la judicatura espanyola ha estat rebuda per Esquerra com un "cop de la justícia espanyola" al Codi Penal.

Què ha dit? En la roda de premsa de cada dimarts al Palau de la Generalitat, Plaja ha volgut reconèixer la posició de l'executiu català i fer "autocrítica".

  • "No som on volíem ser", ha afirmat respecte a la reforma del Codi Penal. Tot i això, ha assegurat que l'alternativa "és quedar-se de braços plegats".

D'on venim? ERC, amb el vistiplau del PSOE i Unidas Podemos, va impulsar la reforma del Codi Penal per tractar de despenalitzar les penes de l'1-O suprimint el delicte de sedició i rebaixant la malversació.

Situació actual: Junts i la CUP ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que comparegui al Parlament per explicar quins són els resultats de la reforma del Codi Penal. 

  • La portaveu del Govern ha considerat que Aragonès "ja ha donat totes les explicacions" sobre la reforma. En aquest sentit, ha assegurat que si no ha comparegut al Parlament és per "qüestions d'agenda".