Política
2.520 milions d'euros en beques educatives
Foto: 2.520 milions d'euros en beques educatives | Ajuntament de Barcelona
Educació

El Consell de Ministres aprova la partida "històrica" en beques: 2.520 milions d'euros

Temps de lectura: 2 minuts
2.520 milions d'euros en beques educatives
Foto: 2.520 milions d'euros en beques educatives | Ajuntament de Barcelona

El Consell de Ministres d'aquest dimarts ha aprovat una partida "històrica" de 2.520 milions d'euros en beques educatives.

Per què és important? Suposa un 18% més que l'any passat i es beneficiaran més d'un milió de joves a l'estat espanyol, segons ha remarcat la ministra d'Educació, Pilar Alegría, en roda de premsa.

Què en sabem? Es tracta d'una xifra mai vista abans a l'estat espanyol, un 70% superior a l'últim pressupost de l'anterior govern del PP, segons ha explicat la ministra.

  • Això implica que la inversió en beques per a l'estudi ha crescut en 1.000 MEUR des que governa Pedro Sánchez, ha insistit.

Al detall: El decret de beques per al curs 2023-2024 també inclou una ajuda de 400 euros per a alumnat amb necessitats específiques, unes 240.000 persones.

  • Concretament, alumnes amb una discapacitat superior al 33%, trastorn greu de conducta, de llenguatge, comunicació o de l'espectre autista.
  • El subsidi universal per a alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu és compatible amb la beca que cada estudiant pugui percebre en funció de la situació econòmica familiar i les circumstàncies personals de necessitat educativa especial.

A més: El reial decret pel qual s'estableixen les beques també incrementa les beques de residència en la convocatòria anual de beques de caràcter general per a estudis postobligatoris.

  • A partir d'ara, aquestes beques tindran una quantitat de 2.500 euros, en comptes dels 1.600 del curs anterior.

Què s'ha dit? 

  • "És una de les mesures més importants del govern espanyol, més d'1 milió de joves es podran beneficiar d'aquesta partida de beques. Quants joves no podrien continuar estudiant sense aquestes beques?", ha preguntat la ministra.
  • "Són 400 euros d'ajuda complementària que rebran aquells estudiants que se'ls acredita una discapacitat superior al 33%, que tenen un trastorn greu de conducta, del llenguatge o de la comunicació; o que tenen l'espectre de l'autisme", ha explicat Alegria.
  • "Durant els mesos de març i abril els joves podran presentar les sol·licituds de beques perquè a l'agost i setembre se'ls pugui comunicar si compleixen les condicions i durant el darrer trimestre del 2023 comencin a rebre la quantia de la beca", ha apuntat la ministra.
  • Alegria ha defensat l'educació pública a Espanya, destacant que els percentatges de la seva representació arriben al 64%, mentre que la privada-concertada representa el 33% i la privada un 3%.