Política
Reunió del Consell Executiu el passat setembre de 2022
Foto: Reunió del Consell Executiu el passat setembre de 2022 | ACN
Govern

El 53% dels catalans aprova la gestió del Govern

Temps de lectura: 1 minut
Reunió del Consell Executiu el passat setembre de 2022
Foto: Reunió del Consell Executiu el passat setembre de 2022 | ACN

El 53% dels catalans aprova la gestió del Govern i un 43% el suspèn, segons les dades de l'última enquesta del CEO (Centre d'Estudis d'Opinió).

Tot i això, la nota mitjana amb la qual els catalans puntuen l'activitat de la Generalitat durant el 2022 és un 4,4, és a dir, un suspès. 

Context: Fins a l'octubre, el Govern presidit per Pere Aragonès estava format per una coalició entre ERC i Junts per Catalunya gràcies a un pacte segellat el maig de 2021.

  • L'octubre de 2022, Junts va decidir trencar amb els republicans per desavinences sobre el procés.

Què diuen els catalans del govern espanyol?  Qualifiquen la gestió de Pedro Sánchez amb un 4 de mitjana. En total, el 50% dels catalans suspèn la seva gestió i un 46% de catalans la veu amb bons ulls.

En profunditat: Partint de la simpatia ideològica, només els votants d'ERC aproven (per la mínima) la gestió del Govern. La pitjor nota és la que atorguen els votants de Vox, un 3,2. La població general otorga un 4,4 a la gestió del Govern.

i sobre el govern espanyol? Com és previsible, només els votants del PSC i En Comú Podem aproven la gestió del govern de Sánchez, ja que els seus partits i marques electorals en l'àmbit estatal governen en coalició a Espanya.