Política
La presidenta de l'ANC, Dolors feliu
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors feliu | Europa Press
Independentisme

Rebel·lió contra la llista cívica de l'ANC de Dolors Feliu

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de l'ANC, Dolors feliu
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors feliu | Europa Press

La tensió entre els dos blocs dins de l'ANC es constata cada vegada més. La pressió cap a la presidenta i la llista cívica unitària creix dia rere dia. 

Per què és important? L'ANC està dividia en dos sectors. El corrent 'crític', la major part del Col·lectiu Indesinenter, que es posiciona en contra la llista cívica promulgada per la presidenta de l'entitat, Dolors Feliu. I el corrent 'oficialista', que aposta per la llista cívica i del qual formen part la major part del comitè permanent del secretariat.

Situació actual: La pressió cap a la presidenta de l'Assemblea va creixent dia rere dia. Ara, vicepresidents i una quarantena d'exvicepresidents s'han mostrat crítics al full de ruta que vol seguir la direcció de l'ANC. 

  • Els crítics han firmat un manifest on demanen un replantejament de l'estratègia que ha de seguir l'ANC. A més, alerten dels perills que suposaria la llista cívica per a la continuïtat de l'entitat. 

En detall: El manifest, que hi ha tingut accés Nació Digital, el signen els exvicepresidents Agustí Alcoberro i Josep Cruanyes, activistes com Carles Castellanos o Blanca Serra, o l'escriptor Julià de Jòdar, entre d'altres. 

Què diuen? En una entrevista a El Pentàgon de 8tv, el que ha estat fins fa poc vicepresident de l'ANC Jordi Pesarrodona, va avisar que la creació d'una llista cívica tal com estar plantejada per l'actual direcció només faria que hi hagués "quatre partits polítics independentistes". 

    • Pesarrodona, que va dimitir del seu càrrec per les discrepàncies amb la direcció de l'ANC, assegura que "abans de crear la llista cívica hi ha d'haver una mobilització". 
    • L'exvicepresident diu que si des de la mobilització "no hi ha unitat" s'hauria de replantejar un altre full de ruta.
  • Pots recuperar l'entrevista completa aquí

Context: La reunió del Secretariat Nacional de l'ANC del passat 18 de febrer, va acabar amb la dimissió de Jordi Pesarrodona com a vicepresident i de 13 secretaris nacionals. 

Categoria: Política