Política
Oriol Junqueras al Consell Nacional d'ERC
Foto: Oriol Junqueras al Consell Nacional d'ERC | ERC
Esquerra

Junqueras critica el poder judicial per anar en contra de la reforma del Codi Penal

Temps de lectura: 2 minuts
Oriol Junqueras al Consell Nacional d'ERC
Foto: Oriol Junqueras al Consell Nacional d'ERC | ERC

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha criticat el poder judicial per prendre decisions "contràries a la voluntat" del poder legislatiu. Ho ha dit en referència a l'acusació de Fiscalia contra Josep Maria Jové i Lluís Salvado per l'1-O.

Per què és important? El líder republicà ha carregat contra el sistema judicial espanyol per no respectar la voluntat del govern espanyol, que ha reformat el Codi Penal gràcies a l'impuls d'ERC.

Què ha dit? En el Consell Nacional d'Esquerra Republicana, Junqueras ha pronunciat un discurs centrat principalment en la decisió del ministeri fiscal de demanar set anys de presó contra tres dirigents del partit pels preparatius del referèndum.

  • "Aquestes decisions són explícitament contràries a la voluntat del legislatiu", ha assegurat per després aprofundir: "Aquestes decisions són contràries al text i a l'esperit de la llei".
  • "Tenen per objectiu fer-nos dubtar de la nostra posició de la nostra estratègia. Volen fer-nos saltar de taulell de joc", ha reblat sobre l'estratègia d'ERC de dialogar amb l'Estat.

A més: A propòsit de la decisió de la Fiscalia, Junqueras ha argumentat que aquesta repressió ajuda a teixir noves aliances internacionals.

  • "Ens donen la possibilitat de teixir més i millors aliances en l'àmbit de la comunitat internacional", ha afirmat.
  • També ha fet valdre l'anunci del Sinn Féin de donar suport a una futurible república catalana: "És per això que rebem més mostres d'acompanyament".

Context: En la compareixença posterior a la reunió, McDonald ha promès que el seu partit estarà disposat a reconèixer una Catalunya independent si governa Irlanda.

  • El Sinn Féin s'ha compromès "si així ho decideixen els catalans" i, tal cas, ha defensat que "hauria de formar part de la Unió Europea".

Categoria: Política
Etiquetes: Oriol Junqueras ERC