Política
Sala del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya
Foto: Sala del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya | Europa Press
TSJC

La defensa de Borràs presenta un informe pericial contra la prova incriminatòria

Tribunal Superior.
Temps de lectura: 2 minuts
Sala del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya
Foto: Sala del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya | Europa Press

Els pèrits de la defensa, Javier Rubio i Luis Enrique Hellín, han posat en dubte les proves contra la presidenta de Junts, Laura Borràs.

Per què és important? Els pèrits presentats per Gonzalo Boye han qüestionat la cadena de custòdia de la prova incriminatòria i han sembrat dubtes sobre com es va obtenir.

En profunditat: Rubio i Hellín han presentat un informe de més de setanta pàgines que exculpa Borràs, al qual ha tingut accés Principal. "La cadena de custòdia es pot posar en dubte", han reblat. A més, asseguren que es va accedir al correu personal d'Isaías Herrero (informàtic de Borràs) i es va "alterar l'evidència" creant una carpeta a l'escriptori denominada "Mossos".

  • En aquest sentit, els pèrits de la defensa argumenten que mai es va demanar autorització per accedir i copiar els correus electrònics dels ordinadors. "El manament judicial habilitant en cap moment autoritza ni raona que els agents poguessin accedir i copiar els correus electrònics que poguessin trobar als seus ordinadors", diuen.
  • A més, Hellín i Rubio posen sobre la taula una possible manipulació dels correus, ja que "no tenen un sistema de segellat, signatura electrònica o hash". Per tant, segons els tècnics, "no és possible verificar l'autenticitat i integritat dels 44 correus".

Què ha dit? Rubio, durant el judici, ha afirmat rotundament que els discs decomissats a Hellín han sigut modificats. "Els Mossos han fet coses i després no han calculat el hash", ha assegurat.

  • "Hi ha hagut alguna modificació, no sé si petita o gran", ha dit sobre la suposada alteració dels discs durs.
  • Hellín ha afirmat que els Mossos van cercar dins del correu d'Isaías Herrero la paraula 'Borràs' per indagar connexions entre els dos.

D'altra banda: Ambdós perits sostenen que tampoc existeix fraccionament de contractes. Argumenten que les adjudicacions no tenien una "unitat funcional o operativa" compartida i perquè existeixi fraccionament tots els contractes haurien de ser per la mateixa feina.

Previsions: Després de tots els pèrits, Borràs haurà de declarar, al final de la vista oral, on s'espera que es torni a declarar innocent. Aquest dimecres 1 de març serà l'última vista on es presentaran els informes abans que el president del tribunal, Jesús Maria Barrientos, dicti vist per sentència.

Categoria: Política