Política
Imatge de Borràs declarant al judici
Foto: Imatge de Borràs declarant al judici | Principal
TSJC

Borràs responsabilitza els funcionaris de les possibles irregularitats comeses

Tribunal Superior.
Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de Borràs declarant al judici
Foto: Imatge de Borràs declarant al judici | Principal

"Entenc que vol treure's responsabilitat". Així ha atacat Laura Borràs a l'exadministradora de la Institució de les Lletres Catalanes Assumpta Pagespetit per espolsar-se les responsabilitats de la contractació. La presidenta suspesa del Parlament ha assenyalat el funcionariat i ha argumentat que tot sempre va passar pel seu sedàs.

Per què és important? Pagespetit va ser un dels testimonis que més durament va declarar en contra de Borràs i que inclús va dir que va avisar-la d'irregularitats.

  • Avui, des del banc dels acusats, Borràs ha repassat tots els tràmits i responsabilitats fiscalitzadores que tenia l'exadministradora i altres funcionaris com els interventors.

En profunditat: Un matí intens amb els testimonis pericials informàtics ha obligat que Borràs hagi de declarar després de dinar, amb la panxa plena. La presidenta de Junts ha iniciat des d'un bon principi disparat contra els funcionaris que van incriminar-la (Assumpta Pagespetit i Roger Espar), tot indicant que ells eren els intermediaris.

  • A preguntes de la seva advocada Isabel Elbal, l'acusada ha assegurat que "en cap moment" Pagespetit no va dir res en contra de la contractació: "Si jo no tinc l'okei de l'interventor, i els tràmits de Pagespetit, jo no hauria fet res".
  • "Hi ha un interventor que no paga res si no respon als criteris de contractació", ha esgrimit emparant-se en els funcionaris. A més, ha apuntat directament als dos funcionaris que van declarar i van assenyalar-la: "Pagespetit i Espar eren qui ajustaven les contractacions i confeccionaven els expedients".
  • La declaració ha estat tan dura contra l'exadministradora de la institució que fins i tot ha afirmat que Pagespetit sabia que "sempre intervenia Isaías Herrero".

D'altra banda: La presidenta de Junts també ha explicat l'episodi en què el llavors amic seu Isaías Herrero va desaparèixer i no responia els missatges. Borràs ha narrat com va intentar contactar amb ell durant molt de temps i ell la va enganyar justificant problemes psicològics com depressió.

  • Segons Borràs, Iasías Herrero finalment va confessar-li que era drogaddicte i que estava en tractament. Després d'un temps van interrompre la contractació i Herrero va recomanar-li Maria Arjona per fer la seva feina.
Categoria: Política