Política
Isaías Herrero, informàtic amic de Borràs
Foto: Isaías Herrero, informàtic amic de Borràs | Europa Press
TSJC

La Fiscalia culpa l'amic de Borràs de la desaparició del web del portal de l'ILC

Temps de lectura: 2 minuts
Isaías Herrero, informàtic amic de Borràs
Foto: Isaías Herrero, informàtic amic de Borràs | Europa Press

El ministeri fiscal, durant la lectura del seu informe final, ha acusat l'informàtic i 'examic' de Borràs, Isaías Herrero, de ser el culpable que desaparegués la web del portal de l'Institut de les Lletres Catalanes (ILC).

Per què és important? La defensa de la presidenta suspesa del Parlament va apuntar que la confecció d'aquest portal va ser "una gran feina" i van acusar la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra de fer-lo desaparèixer.

En profunditat: Teresa Duro, la fiscal, ha argumentat que el portal web de la institució va desaparèixer perquè Herrero va deixar de pagar els servidors.

  • "El portal de l'ILC estava en mans d'un particular (Herrero), que va deixar de pagar, i per aquest motiu, va deixar d'existir", ha reblat el ministeri fiscal. En aquest sentit, ha carregat contra la defensa de Borràs per acusar la policia d'eliminar-lo: "Van servir de poc els diners que es van gastar de l'erari públic, potser sí que l'ILC hauria de demanar explicacions, però no a la Guàrdia Civil ni als Mossos".

Al detall: El ministeri fiscal ha llegit conversacions entre Herrero, Borràs i el funcionari Roger Espar. D'aquest diàleg intervingut es desprèn la desaparició del portal web.

  • "Herrero va dir que "no puc aguantar més les despeses dels servidors, m'he posat a treballar a la fàbrica perquè necessito calés"", ha exposat la fiscal. Tot seguit ha llegit una conversació d'Espar on mostra preocupació per la continuïtat del portal: "Necessito que no apagui els servidors sense donar-nos la informació".

D'on venim? El portal va desaparèixer el novembre del 2018 després d'un escorcoll dels Mossos pel cas Borràs. Aquesta desaparició va ser disparada per la defensa de la presidenta de Junts contra la policia, responsabilitzant-la de la pèrdua del portal web.

  • A més, diversos testimonis van subratllar el valor de la feina que implicava tenir un portal web d'aquelles dimensions. L'exdirector de la institució Oriol Ponsatí va lamentar que ja no es podia consultar el portal i ho va equiparar a l'estació de metro de la Sagrera, ja que va ser "inversió de diners públics i esforços personals de molta gent".
Categoria: Política