Política
Gonzalo Boye, advocat de Borràs
Foto: Gonzalo Boye, advocat de Borràs | ACN
TSJC

Boye carrega contra el jutge per vulnerar els drets fonamentals de Borràs

Tribunal Superior.
Temps de lectura: 2 minuts
Gonzalo Boye, advocat de Borràs
Foto: Gonzalo Boye, advocat de Borràs | ACN

"Hem passat de l''A por ellos' al 'A por ella'". Així ha iniciat la lectura del seu informe final l'advocat de Laura Borràs, Gonzalo Boye, que s'ha centrat en un atac constant contra el judici per no assegurar la imparcialitat.

Per què és important? La defensa de la presidenta suspesa del Parlament ha carregat contra el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, per "vulnerar" els drets fonamentals de la seva clienta.

En profunditat: La defensa de la presidenta de Junts ha impugnat el jutge i el judici per falta d'imparcialitat i vulneració de drets fonamentals.

  • "No podem viure d'esquena a Europa", ha assegurat Boye per criticar la parcialitat de Barrientos, que va ser recusat d'altres processos contra independentistes. "Per autoritats públiques s'ha donat per fet la culpabilitat de Borràs i s'ha privat d'un judici just", ha criticat.
  • En aquest sentit, ha argumentat que amb Borràs "passa el mateix que va passar a Bèlgica", en referència als exiliats independentistes com l'expresident Carles Puigdemont.
  • "Se'ns vulnera el dret a la defensa amb la denegació del testimoni de Lluís Puig, també pel delicte de danys informàtics amb la destrucció i desaparició del web portal de la Institució de les Lletres Catalanes", ha esgrimit davant del tribunal.

A més: Gonzalo Boye ha repassat el que segons ell són vulneracions de drets fonamentals durant el judici i la instrucció. Durant aquest repàs de l'informe final ha anat repetit que és un "A por ella".

  • Boye ha posat de manifest que s'ha "deshumanitzat" la presidenta de Junts, i que se l'ha investigat per la seva posició. 
Categoria: Política