Política
Jordi Pujol i la seva dona Marta Ferrussola
Foto: Jordi Pujol i la seva dona Marta Ferrussola | Flickr
Operació Catalunya

Els Pujol volen ser 'acusació' en l'investigació sobre l'operació Catalunya

Temps de lectura: 1 minut
Jordi Pujol i la seva dona Marta Ferrussola
Foto: Jordi Pujol i la seva dona Marta Ferrussola | Flickr

La família Pujol es personarà com a perjudicada en la investigació d'un jutge de Madrid sobre l'operació Catalunya, les primeres indagacions oficials sobre la trama destinada a atacar i desacreditar els líders independentistes des de les institucions.

D'on venim? L'octubre passat, el jutjat d'instrucció número 13 de Madrid va admetre a tràmit una querella de l'expresident del Barça Sandro Rossell contra l'excomissari José Manuel Villarejo, un dels personatges clau en les clavegueres de l'Estat.

  • L'expolicia havia afirmat que s'havia investigat Rosell en el marc de la guerra bruta contra l'independentisme. 

Situació actual: Ara, els Pujol volen aclarir si ells també van ser víctimes d'aquestes investigacions fraudulentes dels poders polítics i policials de l'Estat espanyol, segons publica aquest dimecres Rac1.

Què diuen: Pau Molins, advocat de Rosell, ha celebrat la decisió de la família de l'expresident de la Generalitat.

  • "Benvinguts siguin els perjudicats que vulguin sumar-s'hi, ara que hem obert via".
  • "Si arribem a bon port i s'obre procediment judicial, es poden acumular tots els perjudicats i exercir una acusació particular conjunta".
  • L'advocat representa altres possibles de l'operació Catalunya com la família Sumarroca, l'exconseller delegat de la Banca Privada d'Andorra Joan Pau Miquel o l'excap de la Policia Nacional espanyola a Catalunya Narciso Ortega.