Política
Juan Bernardo Fuentes Curbelo, diputat del PSOE
Foto: Juan Bernardo Fuentes Curbelo, diputat del PSOE | Europa Press
Corrupció

El cas Mediador: la trama de corrupció que esquitxa el PSOE i la Guàrdia Civil

Temps de lectura: 2 minuts
Juan Bernardo Fuentes Curbelo, diputat del PSOE
Foto: Juan Bernardo Fuentes Curbelo, diputat del PSOE | Europa Press

El cas Mediador és una trama de corrupció instal·lada a Canàries i que ha esquitxat el PSOE i la Guàrdia Civil.

Per què és important? Implicaria a diputats del Partit Socialista espanyol, altres polítics, funcionaris i policies espanyols, que contactaven amb empresaris i els oferien influència a canvi de diners.

En profunditat: Es tractava d'una xarxa corrupta amb seu a Canàries que la integraven polítics i funcionaris de l'administració pública. Aquests, contactaven amb empresaris i els demanaven diners a canvi d'influir perquè obtinguessin beneficis empresarials. Entre totes dues parts hi havia els intermediaris que facilitaven els contactes i s'encarregaven d'esborrar el rastre del diner brut.

  • El ministeri fiscal ha assenyalat com a cervell de la xarxa el diputat del PSOE Juan Bernardo Fuentes Curbelo, alias Tito Berni, a més del Director General de Ramaderia de Canaries, Taishet Fuentes Gutierres, i al General de la División de la Guàrdia Civil, Francisco Espinosa Navas.

Al detall: Aquesta xarxa corrupta, que presumptament arreglava contractes públics o subvencions al govern de les illes Canàries i extorquia empresaris per deslliurar-los d'inspeccions, ha acabat amb múltiples detencions.

  • En total s'ha detingut 12 persones acusades dels delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, tràfic d'influències i pertinença a organització criminal.

Com s'ha descobert? El Guàrdia Civil implicat a la xarxa corrupta, Navarro Tacoronte, va denunciar que l'exdirector d'Esports del Cabildo de Tenerife, Ángel Luis Pérez Peña, per gastar 2.750 euros de la seva targeta sense el seu permís.

  • La policia va interceptar-li les conversacions del telèfon per indagar en aquesta suposada estafa i es va topar de front amb una xarxa de corrupció que extorquia empresaris a través de mediadors.

A més: En les conversacions destapades per la policia es parlen de sopars i prostitutes i el Guàrdia Civil detingut està assenyalant diputats socialistes com a partícips d'aquests tiberis luxuriosos.

Categoria: Política