Política
Foto d'arxiu amb el diputat del PP Alberto Casero després de declarar al Tribunal Suprem al 2022
Foto: Foto d'arxiu amb el diputat del PP Alberto Casero després de declarar al Tribunal Suprem al 2022 | Carlos Luján / Europa Press
Tribunals

El Suprem processa el polèmic diputat del PP Alberto Casero per prevaricació i malversació

Actualitzat: Divendres, 3 de març de 2023. 14:05
Temps de lectura: 3 minuts
Foto d'arxiu amb el diputat del PP Alberto Casero després de declarar al Tribunal Suprem al 2022
Foto: Foto d'arxiu amb el diputat del PP Alberto Casero després de declarar al Tribunal Suprem al 2022 | Carlos Luján / Europa Press

El Tribunal Suprem ha acordat processar al diputat del PP Alberto Casero pels delictes de prevaricació i malversació de cabals públics. 

Què en sabem? Un magistrat del TS ha proposat jutjar al polèmic diputat dels populars per delictes de prevaricació i malversació amb relació a cinc contractes que va firmar quan era alcalde de Trujillo (Càceres) durant el 2017 i 2018. 

  • El tribunal considera que ho va fer sense agafar-se als procediments administratius legals establerts.
  • El magistrat dona deu dies a la Fiscalia perquè sol·liciti l'obertura de judici oral formulant el seu escrit d'acusació.

Situació actual: El diputat del PP Alberto Casero ha transmès aquest divendres a la tarda a la portaveu del Grup Parlamentari Popular i secretària general de la formació, Cuca Gamarra, que renuncia a l'acta "per evitar qualsevol dany" al partit.

  • Fonts del PP han explicat que el diputat ha adoptat aquesta decisió "de manera voluntària", abans que se li hagi notificat l'escrit del jutge.
  • Aquest matí, el fins ara diputat popular ja havia demanat la suspensió de militància al PP, expliquen les mateixes fonts. 

D'on venim: Va ser el març del 2022 quan el Suprem va decidir obrir causa contra Casero. 

  • Segons la prova documental i testifical aportada pel jutjat, hi ha indicis sòlids que els esmentats actes de contractació es van realitzar per Casero sense subjectar-se al procediment administratiu previst per a això, per la qual cosa a parer seu es va comprometre al pagament de diverses quantitats sense comunicar-ho a l'Ajuntament i sense els informes necessaris.

En detall: El jutjat va assenyalar, al seu torn, que el març del 2017 va contractar un psicòleg ocultant-lo a l'Ajuntament, sense aportar el contracte, sense expedient de contractació, sense informe sobre la necessitat del servei i sense aprovació de la despesa.

  • El setembre del 2017, va signar amb el president de la Cambra de Comerç del Perú a Espanya un contracte comprometent a l'Ajuntament al pagament de 25.000 euros, sense donar compte als serveis econòmics i jurídics de l'Ajuntament, sense que l'acord fos aprovat prèviament i sense sotmetre'l a informació pública ni publicar-se al BOE.
  • Aquest mateix any, Casero hauria acordat verbalment aportar 18.000 euros a un esdeveniment organitzat per l'Associació Cultural Bon Vivant, sense seguir cap procediment i sense informar els serveis de l'Ajuntament.
  • El juny de 2018, va signar un contracte de patrocini amb la mateixa associació comprometent-se a l'aportació de 18.000 euros, assumint a més altres costos, sense seguir cap procediment de contractació.
  • També va firmar un contracte el 2018 amb l'empresa Icaro Consultores en Comunicació, SLU, per a l'organització d'un esdeveniment per import de 14.303 euros més IVA, sense informar els serveis competents i sense seguir el procediment adequat. I un altre contracte, d'aquell mateix any, amb Radio Interior SL --un contracte de serveis de comunicació i promoció de la Fira del Formatge de Trujillo-- en quantia superior a 15.000 euros, acudint al procediment propi del contracte menor quan, per la quantia, hauria de ser licitat en procediment obert.
Categoria: Política