Política
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge
Foto: La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge | Europa Press
8-M

Verge, sobre les violències masclistes: "són el principal problema de seguretat"

Temps de lectura: 2 minuts
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge
Foto: La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge | Europa Press

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha alertat que les violències masclistes "segueixen sent el principal problema de seguretat del país". Ho ha dit en un acte institucional que la Generalitat ha celebrat per commemorar el Dia Internacional de la Dona, en què també ha participat el president Pere Aragonès.

Què han dit? La consellera ha considerat urgent "tombar el patriarcat, especialment en un context en què s'ha reforçat".

  • Ha fet una crida a prendre consciència de les injustícies que, segons ella, existeixen encara avui en dia i que es poden revertir.
  • "No podem acceptar el masclisme o la LGTB-fòbia. Aquesta transformació feminista no és en un dia, l'aconseguirem si ens impliquem les institucions i el conjunt de la ciutadania perquè la normalitat feminista sigui una realitat", ha puntualitzat.
  • Verge ha apuntat que les dones no neixen feministes, sinó que assegura que es tornen feministes a causa de totes les desigualtats que es troben cada dia: "No importa quan t'hagis sumat a aquest feminisme, perquè en els feminismes tot és començar", ha intervingut.

A més: Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida a què aquest 8-M la ciutadania participi en la manifestació per reivindicar els drets de les dones i la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

  • "Aquest 8-M s'han de tornar a omplir els carrers", ha insistit.
  • Aragonès ha assegurat que la lluita feminista interpel·la tant a dones com a homes, perquè "avui en dia haver nascut home encara és un privilegi".
  • Ha fet una crida a combatre el patriarcat: "Les arrels del patriarcat són resistents i erradicar-les i arrencar-les ens implica a totes i a tots; el primer pas és senzill: contribuir a fer emergir totes les veus i que es visualitzin totes les mirades".

Context: Amb un format que ha simulat un pòdcast de ràdio, la cita ha servit per presentar la campanya del Govern per aquest 8-M, una proposta amb música de Raffaella Carrà i el lema 'En els feminismes tot és començar'.

  • El lema vol posar de manifest totes les experiències quotidianes que conviden a lluitar contra el patriarcat.