Política
Pere Aragonès
Foto: Pere Aragonès | Europa Press
Espionatge

La comissió d'investigació europea del Pegasus cita Aragonès com a "víctima"

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès
Foto: Pere Aragonès | Europa Press

La comissió europea que investiga l'ús de programari d'espionatge com el Pegasus viatjarà a Madrid per reunir-se amb "víctimes" del cas.

Per què és important? El programa Pegasus s'ha utilitzat per espiar diversos dirigents independentistes. De fet, el CNI va reconèixer la seva utilització per espiar a 18 dirigents, entre ells el president Pere Aragonès.

  • El Parlament Europeu va redactar un informe en què apuntava al govern espanyol com a responsable de l'espionatge a l'independentisme. 

Situació actual: Segons ha avançat The Objective, la comissió del Parlament Europeu que investiga el cas Pegasus viatjarà fins a Madrid els pròxims 20 i 21 de març. 

  • Sota el nom "trobada amb víctimes", la comissió PEGA citarà diferents personalitats que han estat espiades amb algun tipus de programari. 
  • La reunió tindrà lloc a Madrid el dimarts 21 de març i durarà una hora i mitja, tal com apunta el programa provisional de la visita. 

En detall: Entre els citats hi ha el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret; i el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall. 

A més, la delegació europea també té previst mantenir una trobada amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els ministres Margarita Robles, Fernando Grande-Marlaska, José Manuel Albares i Félix Bolaños. 

  • A diferència dels polítics catalans, la delegació considera als membres de l'executiu espanyol com a "víctimes declarades" de Pegasus. 
  • També es reuniran amb la presidenta de la Mesa del Congrés, Meritxell Serret; amb la directora de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, Mar España; amb la coordinadora nacional contra la criminalitat informàtica, Elvira Tejada de la Fuente; amb la directora del CNI, Esperanza Castelerio; i amb la seva predecessora, Paz Esteban.