Política
La diputada de la CUP Mireia Vehí
Foto: La diputada de la CUP Mireia Vehí | ACN
Congrés

Hazte Oír envia a diputats del Congrés una bossa amb un fetus de plàstic

Temps de lectura: 2 minuts
La diputada de la CUP Mireia Vehí
Foto: La diputada de la CUP Mireia Vehí | ACN

L'organització ultracatòlica Hazte Oír ha fet arribar a diputats del Congrés una bossa amb un fetus de plàstic i un líquid vermell. 

Què en sabem? Aquest dimarts, la portaveu de la CUP al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí, ha denunciat que el president de l'associació Hazte Oír, Ignacio Arsuaga, ha enviat a diferents diputats i diputades una bossa transparent amb un fetus de plàstic i un líquid vermell. 

  • En roda de premsa, Vehí ha ensenyat la bossa que ha rebut i ha criticat el "matonisme masclista" de l'acció que pretén "acovardir les diputades que defensen el dret de les dones a avortar".

Què diu? La cupaire ha assegurat que està "farta que els senyors d'extrema dreta m'enviïn coses al despatx que van en contra dels drets de les dones".

  • "He decidit mostrar-ho perquè és acovardir la gent que treballa pels drets de tots", ha remarcat Vehí, que ha replicat que "s'avorta a tots els països sigui legal o il·legal".

Context: L'associació ultracatòlica Hazte Oír és coneguda per fer diverses campanyes contra la llei del "només sí és sí", en defensa de la religió catòlica, en contra de la llei trans i l'avortament i per postular-se a favor de Vox.

D'on venim: El passat mes de novembre, els Mossos d'Esquadra van aturar l'autobús de l'associació que circulava pels carrers de Barcelona.

  • La policia catalana va retenir el vehicle arran de la denúncia de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació del Govern de la Generalitat.
  • El Departament d'Igualtat i Feminismes ha obert més d'un expedient sancionador contra l'organització.
Categoria: Política
Etiquetes: CUP Igualtat Congrés