Política
Isabel Rodríguez
Foto: Isabel Rodríguez | ACN
Operació Catalunya

El govern espanyol considera l'Operació Catalunya com "el cas més greu de corrupció"

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Rodríguez
Foto: Isabel Rodríguez | ACN

La Moncloa diu que l'Operació Catalunya és "un dels casos més greus de corrupció política de la democràcia espanyola".

Per què és important? L'Operació Catalunya és la suposada conspiració policial i política impulsada pel govern espanyol de Mariano Rajoy per frenar el procés independentista. 

  • L'operació tenia com a objectiu, entre d'altres, desacreditar la família Pujol, el partit de Convergència Democràtica de Catalunya, i polítics com Xavier Trias o Ada Colau. 

Què diu? La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha retret al PP que mantingui la militància de l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz malgrat la seva suposada implicació a la trama Kitchen i a l'Operació Catalunya.

  • Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rodríguez ha recordat que la Fiscalia demana 15 anys de presó per a l'exministre de Rajoy i les informacions sobre les dues trames posen de manifest "actituds que no són admissibles i que danyen l'estat i la democràcia".
  • Segons Rodríguez, aquest és "un dels casos més greus de corrupció política de la democràcia espanyola", perquè "utilitzaven els mitjans de l'Estat i els mecanismes de seguretat per tapar la corrupció del PP i atacar els adversaris polítics".
  • "Si Jorge Fernández Díaz es manté a les files de PP, cal un rebuig contundent", ha dit, perquè "no s'entén com el PP segueixi emparant aquest comportament i mantingui la militància a les seves files dels qui van protagonitzar aquests fets".

A més, pel que fa a les noves querelles presentades per l'expresident del F.C. Barcelona Sandro Rosell, i l'exconseller d'Economia Jaume Giró, la portaveu ha afirmat que el seu executiu té "absoluta confiança a la justícia i pel procés judicial" i "respecte a les parts que inicien les seves accions judicials en aquest moment".