Política
La presidenta suspesa del Parlament
Foto: La presidenta suspesa del Parlament | Kike Rincón / Europa Press
Parlament de Catalunya

ERC obre converses amb Junts per rellevar Borràs del Parlament si és condemnada

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta suspesa del Parlament
Foto: La presidenta suspesa del Parlament | Kike Rincón / Europa Press

Esquerra ha obert converses amb Junts per parlar del relleu de la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, si rep una sentència condemnatòria pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Per què és important? Públicament, Esquerra i Junts han pres una posició molt prudent respecte a l'afer Borràs, però, segons Europa Press, les dues formacions ja han començat a parlar del futur de la presidència que actualment està a l'espera de la presidenta de Junts.

Què en sabem? Segons fonts d'Europa Press, la portaveu i secretaria general d'Esquerra, Marta Vilalta, ha enviat diversos whatsapps al president de Junts, Albert Batet, per començar a abordar el relleu de Borràs.

  • Fonts de Junts consultades per Principal han negat rebre cap missatge i han esgrimit que si hi ha hagut contactes han sigut privats entre els dos diputats, i que no se n'ha informat obertament.

En profunditat: Els republicans no volen que la presidència del Parlament recaigui en partits no independentistes com el PSC. És per això que defensen que el càrrec ha de recaure sobre un dels partits independentistes que formen la majoria del 52% de la cambra catalana.

D'altra banda: També s'ha obert un debat entre les formacions sobre la indemnització que hauria de rebre Borràs per ser expresidenta.

  • Borràs té dret a cobrar el 80% del sou durant almenys quatre anys i una pensió vitalícia quan es jubili que equival al 60% del seu sou. Un privilegi que tenen tots els presidents de la cambra catalana.
  • El PSC, En Comú Podem, el PP i la CUP s'han mostrat partidaris de retirar-li la indemnització i la pensió vitalícia a Borràs si finalment és apartada del càrrec amb una sentència condemnatòria pel seu cas quan era presidenta de l'Institut de les Lletres Catalanes.
Categoria: Política