Política
El president espanyol
Foto: El president espanyol | Europa Press
Parlament de Catalunya

El Parlament torna a citar Pedro Sánchez perquè declari pel cas Pegasus

Temps de lectura: 1 minut
El president espanyol
Foto: El president espanyol | Europa Press

El Parlament hi torna. La comissió d'investigació de l'hemicicle sobre el cas d'espionatge de l'independentisme amb Pegasus ha citat el president espanyol, Pedro Sánchez, i als seus ministres perquè donin explicacions.

D'on venim? El Parlament ja va citar Sánchez i altres ministres del govern espanyol, que no es van presentar a la citació que els convocava a la sessió parlamentària del dia 3 de març.

Què en sabem? Ara, tal com es desprèn de l'ordre del dia de la següent comissió pel cas Pegasus, el Parlament ha citat el president espanyol perquè declari com a testimoni al costat d'altres dirigents.

  • També s'ha convocat el testimoni de les vicepresidentes Nadia Calviño i Yolanda Díaz, la ministra de Defensa, Margarita Robles, i el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska.
  • Aquest cop al costat dels anteriorment esmentats, també s'ha citat a l'exvicepresidenta del govern espanyol Carmen Calvo, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Lucas, el fiscal general Álvaro García i l'exdelegada del govern espanyol a Catalunya Teresa Cunillera.
  • A més: Aquesta comissió d'investigació va ser impulsada el maig del 2022 per ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem per investigar "l'espionatge de representants polítics, activistes, periodistes i els seus familiars per part del Regne d'Espanya amb els programes Pegasus i Candiru".

En detall: La Mesa de la comissió està formada per ERC, Junts i la CUP i l'òrgan el presideix el cap de files del grup d'ERC, Josep Maria Jové, amb el seu homòleg de Junts, Albert Batet, com a vicepresident.

 

Categoria: Política