Política
La diputada de la CUP
Foto: La diputada de la CUP | Kike Rincón / Europa Press
Parlament de Catalunya

La CUP exigeix a Aragonès una qüestió de confiança per la taula de diàleg

Parlament de Catalunya.
Temps de lectura: 2 minuts
La diputada de la CUP
Foto: La diputada de la CUP | Kike Rincón / Europa Press

La CUP ha exigit que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que se sotmeti a una qüestió de confiança per donar explicacions sobre la taula de diàleg amb el govern espanyol i el "canvi polític" que els anticapitalistes creuen que suposa aquests pressupostos.

Per què és important? Els anticapitalistes es posen al costat de Junts en l'exigència al Govern perquè Aragonès comparegui davant de l'hemicicle per donar detalls sobre el diàleg amb l'Estat espanyol.

Què ha dit? Durant el torn d'intervenció de la CUP, la diputada Eulàlia Reguant ha collat l'executiu republicà pel seu "gir a la dreta" en els pressupostos de la Generalitat.

  • "Allò normal quan un Govern es trenca, quan es fa un viratge tan bèstia en les polítiques, és comparèixer davant del país, del Parlament i explicar els plans que es tenen", ha reblat Reguant.
  • En aquest sentit, l'anticapitalista ha recordat el pacte de legislatura que van segellar amb ERC on Aragonès es comprometia a sotmetre's a una qüestió de confiança a la meitat de la legislatura: "Aquesta incompareixença comença a ser una actitud preocupant... quan pensa comparèixer per fer balanç de la taula de diàleg?".

D'altra banda: Junts fa temps que reclama que el president de la Generalitat ha de comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre els resultats del diàleg i les negociacions amb el govern espanyol. 

  • El portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, va demanar al Pere Aragonès que, o bé concreti com pensa complir els punts de l'acord d'investidura, o bé se sotmeti a una qüestió de confiança del Parlament, com va fer Carles Puigdemont.
Categoria: Política