Política
Miguel Jurado, candidat del PP a Santa Coloma de Gramenet
Foto: Miguel Jurado, candidat del PP a Santa Coloma de Gramenet | ACN
Tribunals

La Fiscalia demana inhabilitació per a l'alcaldable del PP a Santa Coloma i mà dreta d'Albiol

Temps de lectura: 2 minuts
Miguel Jurado, candidat del PP a Santa Coloma de Gramenet
Foto: Miguel Jurado, candidat del PP a Santa Coloma de Gramenet | ACN

La Fiscalia demana per a Miguel Jurado, actual alcaldable del PP a Santa Coloma de Gramenet, una inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per un delicte d'omissió del deure de perseguir la comissió de delictes, en relació amb la seva actuació sobre la suposada instal·lació d'antenes de telefonia mòbil il·legals a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona, segons ha avançat El Periódico.

Per què és important? En referència a aquests fets, la fiscalia demana també dos anys i 10 mesos de presó per l'exlíder del PP, Xavier García Albiol. El fiscal també demana 9.000 euros de multa, 10 anys d'inhabilitació i 17.000 euros més de responsabilitat civil.

Què en sabem? Miguel Jurado (PP) era regidor de Seguretat Ciutadana i Participació de l'Ajuntament de Badalona en el moment dels fets.

  • Segons el Ministeri Públic, quan es va produir la instal·lació de les antenes (2012), "va desatendre les obligacions del seu càrrec de vetllar pel correcte ús de les instal·lacions", ja que coneixia que eren il·lícites.

Context: Fa aproximadament un mes, el Partit Popular a Santa Coloma de Gramenet va patir una allau de dimissions per l'elecció del seu candidat per als comicis municipals del 28 de maig de 2023.

  • La Junta Local del PP va anunciar la seva dimissió en bloc per protestar contra Miguel Jurado. I és que el nom de Miguel Jurado no va ser consensuat, la Junta va denunciar que s'havia designat "a dit". Xavier García Albiol hauria guanyat la seva pugna interna dins del partit per imposar Jurado, segons han dit fonts populars a El Periódico

Qui és? Miguel Jurado és regidor de Badalona i mà dreta de Xavier García Albiol, premiat per Alberto Núñez Feijóo com a nou membre de la seva direcció de campanya.

  • Amb Albiol com a alcalde de Badalona, va ser regidor responsable de la Guàrdia Urbana durant el seu primer mandat i regidor de Serveis Socials durant el segon.