Política
El conseller de Drets Socials
Foto: El conseller de Drets Socials | ACN
Esquerra

El conseller Campuzano haurà de comparèixer al Parlament

Temps de lectura: 1 minut
El conseller de Drets Socials
Foto: El conseller de Drets Socials | ACN

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, haurà de comparèixer a la comissió del seu departament al Parlament per donar explicacions sobre la polèmica promesa electoral de l'alcaldable d'ERC a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián.

Context: Rufián va prometre construir una segona residència si els republicans guanyen les eleccions municipals del 28 maig.

En profunditat: Tal com va avançar El Món, Campuzano, per iniciativa pròpia, demanarà compareixer al Parlament per explicar la polèmica proposta.

  • Haurà d'explicar el que la majoria de partits de l'oposició han vist com un episodi de vinculació entre la inversió i la condició que Esquerra acabi governant Santa Coloma de Gramenet. Algunes formacions, com Junts i PSC, han amenaçat fins i tot de demanar-li la seva dimissió si no s'explica. 

Què ha passat? Rufián, candidat republicà a Santa Coloma, va publicar un vídeo, al costat del conseller Campuzano, on va prometre la construcció d'una segona residència si aconseguia governar la ciutat. Aquest vídeo va provocar la reacció en bloc de tota l'oposició a la ciutat i al Parlament, que es va escandalitzar. 

  • La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha explicat que estan "molt decebuts i molestos" amb la forma en què es va anunciar aquest compromís i creu que és "increïble que una persona amb tants anys d'experiència política hagi pogut cometre aquest greu error".
  • Tot i la compareixença de Campuzano al Parlament, el PSC ha avançat que prendrà les "decisions necessàries" després d'escoltar-lo.
Categoria: Política